Poszukuję jakiejś ochrony aparatu na spacery z dzieckiem, wypady rowerem itp. Normalną torbę a także plecak (stary unomat) posiadam ale nie sprawdzają się. Plecak ten ma kiepski dostęp do aparatu a torba przy ruchliwym dziecku jak i rowerze z fotelikiem z tyłu nie sprawdza się. Kolejną ich wadą jest pojemność, przez co, jak ma w nawyku większość z nas, ląduje w niej wszystko co się zmieści (a może się przyda) i targamy kilogramy gratów.
Zastanawiałem się nad jakąś torbą typu top loader (colt, czy jak jeszcze je zwą). przymierzałem się do kilku w okolicznych sklepach ale niestety były dość ciasne i D70s (docelowo D7100) z Sigmą 17-50/2,8 o osłonie przeciwsłonecznej nie wspominając. Głównie średnica obiektywu nie pozwalała na włożenie sprzęty do końca. Po przejrzeniu allegro wpadła mi w oko torba nikona Niestety nie ma nigdzie podanych jej wymiarów i nie wiem czy nie będzie za ciasna. Jeśli ktoś miałby takową i mógł sprawdzić. Ewentualnie co innego polecacie z szybkim dostępem do aparatu i w niskiej cenie.
Wpadł mi w oko też Camon Gadget Bag 300EG ale nie wiem jak się sprawdza w praktyce, no te metki "eos"![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami