Jeśli nie można na forum daj namiar na PW gdzie kupiłeś za taka cenę
Szukaj
Jeśli nie można na forum daj namiar na PW gdzie kupiłeś za taka cenę
Rozglądnąłem się dokładniej i tak, mam do wyboru, a na zakup lece już jutro :
Nikon D3000 + 18-105 VR
Nikon D3109 + 18-105 VR
Nikon D3200 + 18-55 VR
Nikon D5100 + 18-55 VR
Niestety kombinacje dwóch ostatnich z obiektywem 18-105 przekraczają budżet 2k ktore nie chce przekroczyć.
I tu rodzi się pytanie - lepiej kupić tańszy aparat z lepszym słoikiem czy droższy aparat ze słabszym kitowym obiektywem.
Zdjęcia trzaskane to jak wszyscy - wyjazdy, uroczystości rodzinne, dzieci, auto...
Z góry dziękuję za pomoc gdyż lektura internetu zrobiła mi już pranie z mózgu![]()
Hmm a gdzie taką oferte mógłbym znaleźć ? W sklepach chyba nie ma za bardzo mozliwości takiej obniżki "w sezonie"...
Na początek Nikon D5100 + 18-55 VR bo zakres ogniskowych na początek wystarczający ,
z czasem doskładać do Nikkor AF-S DX 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR i będzie naprawdę uniwersalny zestaw .
Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 11-07-2013 o 22:03
Kurcze, a juz byłem tak nastawiony na D3200 - wielkie dzięki Panowie - oświeciliście mnie![]()
Pewnie jutro sklepikarzowi doradcy mózg prać mi będą wyższością kompaktu nad lustrem w tym przedziale cenowym - ile w tym prawdy tak dla amatora ?
Kret - kup body 5100 ... a, na "wolnym" rynku w doskonałej cenie kup nowy 18-105 i jesteś gość ! Miałem D 90 z 18-105 ... świetny obiektyw w skandalicznie niskiej cenie.
Panerai vel Eliot Capone
Panowie, pewnie mnie zlinczujecie, ale kupiłem...D3100 z 18-105, dostałem na niego tak dobrą cene z rabatami na miejscu, od ręki bez wysyłek itp itd, że raczej nie było co się dłużej zastanawiacOgarne troszke ten słoik i pewnie niedlugo moje ogłoszenia w dziale poszukiwań na giełdzie
![]()
Znaczy sprzedawca powinien dostać Oskara .... end of message.
Panerai vel Eliot Capone
Skontaktuj się z nami