Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Po pierwsze napisał, że nie dało rady skopiowac z windows 7 do aparatu (to nie to samo co soft z opcją upgrade firmware`u) a po drugie... Patrząc na Twoją ostatnią wypowiedź oraz na ilość Twoich wpisów można nabrać przekonania, że w nabijaniu postów jesteś Mistrzem Świata) Ode mnie również wszystko w temacie.

Domyślnie

skopiowałem plik na kartę SD (w laptopie), wgrałem aktualizację i już. Nie wiem gdzie macie problem? Z kopiowaniem plików na kartę ???

a jak macie PC to jak używacie kart SD? Nie macie czytnika kart SD (wew lub zew) ?

to zauważyłem:
    Podczas nagrywania filmu z rozdzielczością 1920 × 1080/24p w trybie ekspozycji M jasność obiektu nie ulegała zmianie nawet po dostosowaniu czasu otwarcia migawki. Ten problem został rozwiązany.

mam nadzieję że to poprawili (nie chce mi się sprawdzać)
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 26-06-2013 o 01:46
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    W lustrzankach Nikona się nie da ale to nie wada.
    W starszych modelach np. D40 była taka możliwość, w aparacie można było wybrać rodzaj połączenia z komputerem, była opcja pamięć masowa i aparat był widziany jako dysk zewnętrzny.
    Później z tego zrezygnowano bo dzisiejsze komputery to raczej mają czytnik kart.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marti5 Zobacz posta
    Domyślam się, że po takim upgrade to wracają ustawienia fabryczne aparatu?
    Jesli tak, to raczej sobie daruję. Ktoś już wgrywał sobie do puchy nowy soft?
    Nie, ustawienia pozostają na poziomie sprzed aktualizacji.
    Tak, wgrałem nowy soft. Kawy nadal nie zaparza, ale poza tym wszystko jest OK .

Domyślnie

Kawa z rana by się przydała
    Ale skoro ustawienia zostają nietknięte, to go sobie dzisiaj załaduję
    Dzięki za info!

pozdrawiam
    D850 + Irix 11/4 + N24-70/2.8 + N70-200/2.8 FL + N105/1.4E ED + S35/1.4 + S50/1.4 + S135/1.8 + T17-35/2.8-4 + T85/1.8 VC + SB910 + Navigator X + trochę umiejętności i dużo planów

Domyślnie

No miałem już ze 2 czytniki kart i każdy z nich przestawał działać bardzo szybko, mimo delikatnego obchodzenia się z nimi. Nabrałem awersji do tego sprzętu, a poza tym do niczego (no prawie - bo jak widać do aktualizacji softu aparatu - tak) nie był mi potrzebny.

Polecacie jakąś konkretna markę/model?
    D7100 + Sigma C 17-70 mm f/2.8-4.0 DC Macro OS HSM, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8G

staruszek D70s + N 18-70, N 50 1.8D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auriell Zobacz posta
    No miałem już ze 2 czytniki kart i każdy z nich przestawał działać bardzo szybko, mimo delikatnego obchodzenia się z nimi. Nabrałem awersji do tego sprzętu, a poza tym do niczego (no prawie - bo jak widać do aktualizacji softu aparatu - tak) nie był mi potrzebny.

Polecacie jakąś konkretna markę/model?
    ja parę czytników przerobiłem, w końcu kupiłem zywkłą hamę w media markt (taki niebieski czytnik, chyba najbardziej popularny) i działa bardzo dobrze, nic się nie zawiesza, szybko
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Ja ostatnio zakupiłem SanDiska na USB3 i sprawdza się choć jest trochę tandetnie wykonany. Poza nim mam już kilka lat ze sklepu jak wyżej jakiś czytnik na SD czarno srebrny z czerwoną diodą i spisuje się bardzo dobrze. Nie pamiętam marki ale to chyba nic znanego.

Z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Ja ostatnio zakupiłem SanDiska na USB3
    Mam nadzieję, że masz komputer z systemem operacyjnym, który go odpowiednio "wykorzysta"
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Mam nadzieję, że masz komputer z systemem operacyjnym, który go odpowiednio "wykorzysta"
    Ja też mam czytnik z USB 3.0, ale nie wiedziałem że trzeba mieć jakiś "specjalny" komputer z jakimś czarodziejskim systemem żeby odpowiednio go "wykorzystać"...
    same klamoty...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów