Być może mój PA jest już zmodyfikowany przez jakiś motyw. Masz czyste WP? Mam taką jedną stronkę na czystym skrypcie to postaram się coś pomóc![]()
Szukaj
Być może mój PA jest już zmodyfikowany przez jakiś motyw. Masz czyste WP? Mam taką jedną stronkę na czystym skrypcie to postaram się coś pomóc![]()
Też coś postawiłem
Czy można jakoś to pozmieniać żeby przy wejściu była tylko strona główna z opisem, a dopiero po kliknięciu w boczny pasek pokazywały się zdjęcia?
http://stryjewski.blogspot.com/
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Kurcze też chciałem mieć blog ale zupełnie nie wiem jak to ogarnąć. Jeśli kupię domenę i serwer na webd.pl to tam mogę też zacząć tworzyć blog?
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Ale wtedy blog fizycznie do ciebie nie należyLepiej, pewniej i bezpieczniej jest wykupić sobie domenę + serwer. Wygląda to bardziej profesjonalnie i ma się dostęp np. do ftp czy bazy danych
Ostatnio edytowane przez piotru89 ; 19-06-2013 o 19:07 Powód: literówki
Rozwiązanie typu Wordpress.org czy blogspot.com jest świetne na sam początek; Ot, by uruchomić własną stronę nie wnikając w tych kilka technicznych detali, miesiąc sobie po blogować i zobaczyć, czy faktycznie nam się podoba. Jeśli tak, to pora przenosić się na własną domenę i być może serwer. Piszę "być może serwer", bo na takiego blogspota można podpiąć własną domenę i świetnie to działa. Jeśli mamy mnóstwo odwiedzin, nie trzeba przejmować się kosztami transferu, ale nadal nie mamy dostępu do bazy danych. Dlatego opcja własna domena i kawałek serwera jest najlepszym rozwiązaniem. Koszta nie są duże (w przypadku posiadania jednej domeny i jednego konta hostingowego).
Trochę bloguję.
Skontaktuj się z nami