Close

Strona 125 z 607 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 6065

Domyślnie

Wczoraj robiłem dużo zdjęć. Któryś raz tak miałem że jak robię w manualnu i chce przestawić przysłonę albo czas to tak jakby się zawieszał i nie reaguje, mogę sobie kręcić do woli. W d300 było podobnie jak chwilę był nie używany ale wystarczyło nacisnąć spust migawki i się wybudzał. Tu nie reaguje. Bufor jest pusty i dioda od karty też nie świeci. Hmm nie mogę przyczaić w jakich specyficznych warunkach się to dzieje, ale zazwyczaj w najmniej odpowiednich Miał ktoś coś takiego?

Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2
    Nikon D300 / D7100
    parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kenic Zobacz posta
    Czy ktoś może znalazł w jakimś sklepie szklaną osłonę na wyświetlacz?? Nigdzie tego nie można dostać a aparat już dosyć długo jest na rynku...
    Jeżeli bardzo Ci zależy na szklanej osłonie, to wpadła mi ostatnio w oko tutaj. Cena umiarkowana, wysyłka darmowa.
    D7100, kilka obiektywów, statyw, głowica i flash
    "Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, nadyma małego" - Lew Tołstoj

Domyślnie

najpierw aparat leżał w kartonie i nie miałem czasu tak na spokojnie go rozpakować, cieszyłem się tylko na samą myśl (nie wiem czy inni też tak mają, ale ja tak), a potem naładowałem baterię i zacząłem się wgłębiać w ustawienia, a jak bateria się wyczerpała to sprawdziłem efekty na większym monitorze i niespodzianka...
    ale normalnie gdybym wybierał się i zabrał aparat na wakacje i oglądał zdjęcia tylko na ekranie laptopa to pewnie za bardzo bym nie zauważył, tak na pierwszy rzut oka, szczególnie na tych zdjęciach z ciemnym tłem w miejscu gdzie ta kreska występuje,

a z tą kreską to jest coś dziwnego, ogólnie wydaje mi się że na niektórych zdjęciach jej nie widać, na niektórych jest ledwo widoczna, a na kilku bardzo, niestety na dzisiaj zrobionych Nefach też istnieje, a więc czekam na odpowiedź serwisu Nikona (wysłałem email ze zdjęciami) i pewnie udam się do sklepu zanieść na gwarancji do naprawy/przeglądu (fotojoker zdaje się że przez pierwszy rok gwarancji bierze na siebie wysyłanie na gwarancji).

a tak na koniec to jest świetny aparat, jeżeli tylko nie zawiedzie człowiek to zdjęcia wychodzą tak zwyczajnie piękne

Domyślnie

@Bartłomiej, nie jestem pewien (nie za bardzo się na tym znam), ale gdzieś czytałem, że możesz żądać wymiany aparatu na nowy powołując się na to, że towar jest niezgodny z umową - o ile aparat nie był zakupiony na firmę. Oczywiście sklep będzie naciskał na serwis, ale podobno to nie jest jedyna droga aby mieć sprawny sprzęt. Poczytaj na ten temat, albo popytaj bardziej obeznanych w temacie

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartłomiej Zobacz posta
    (fotojoker zdaje się że przez pierwszy rok gwarancji bierze na siebie wysyłanie na gwarancji).
    jak dobrze pamiętam to każdy sprzedawca ma obowiązek przyjąć aparat i wysłać go do serwisu przez cały okres gwarancji CHYBA, że producent decyduje inaczej (np. ASUS) - ale jak to ktoś ładnie ostatnio opisał na wyborczej w cyklu "z drugiej strony lady" - to tylko wydłuża czas oczekiwania na sprzęt. W Nikonie masz gwarancję door 2 door - zamawiasz kuriera na DHL24.pl na koszt odbiorcy i wraca do Ciebie, nie do salonu. Jak odniesiesz do sprzedawcy - on robi dokładnie to samo, tyle że sprzęt wraca do niego i musisz po ten sprzęt jechać.
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

dziękuję za podpowiedź, czyli czekam na odpowiedź ze strony Nikona i mam nadzieję, że wszystko skończy sie dobrze, chociaż bycie chyba pierwszym użytkownikiem D7100 z problemem nie jest zbyt zabawne...

Domyślnie

Ja zamówiłem osłonę GGS od D600. Jak już do mnie dotrze to się podzielę opinią. Czytałem wcześniej gdzieś na forum że pasuje do D7100 idealnie, bo przecież jest to ten sam rozmiar wyświetlacza. Zobaczymy.
    D90|D7100|35 1.8 g|50 1.8 d |S17-50 2.8 EX|N70-300|Samyang AE 8 CSII|sb-900|

Domyślnie

Na tylnym lcd body szkło hartowane jest jako zabezpieczenie to po co folie ochronne GGS ?
    jak aparat walnie w kamień czy coś twardego do ani ten plastikowy ochraniacz ani super folia go nie ochroni < szkoda kasy .

Domyślnie

Dzisiaj byłem w sklepie foto pomóc Bratu wybrać aparat i stanęło na n d7100. Jakie było moje zdziwienie jak nie mogłem odszukać przycisku do wyboru AF. Był ustawiony na AF-A i nie mogłem tego za chiny zmienić na pojedyńczy i pojedyńczy z bocznymi polami. Z pół godziny szukaliśmy i nic. Gdyby nie Brat przełączył na tryb "M" (wszystkie inne przyciski sprawdziliśmy i nic a "M" nie ruszałem bo po co, przecież wiem do czego służy, tak mi się wydawało) to byśmy tego nie znaleźli. Sukces był chwilowy bo nie działał wtedy AF ale można było wybierać pola. Mam prośbę do Użytkowników d7100, jak to zrobić, o co chodzi? Użytkuję d300 i 700, zrobiłem wielkiego karpia, sprawa mnie rozłożyła na łopatki!

Domyślnie

Wajcha (ta do zmiany AF/M) na body ma przycisk (klik) a potem tylnym pokrętłem zmieniasz AF-C/AF-S/AF-A a z przodu tryby pól AF ,
    Instrukcja obsługi to zresztą opisuje a w sklepie też powinni to znać .

Strona 125 z 607 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów