@Bartłomiej, nie zawracaj sobie tym głowy tylko wymień aparat na nowy. Jeżeli Twoje "niedawno" było naprawdę niedawno być może od ręki wymienią Ci na nową sztukę...i tak sam nic z tym nie zrobisz. Życzę szybkiego rozwiązania problemu![]()
Szukaj
@Bartłomiej, nie zawracaj sobie tym głowy tylko wymień aparat na nowy. Jeżeli Twoje "niedawno" było naprawdę niedawno być może od ręki wymienią Ci na nową sztukę...i tak sam nic z tym nie zrobisz. Życzę szybkiego rozwiązania problemu![]()
też wątpie, chyba, że nie wpisali nr w karte gwarancyjną a znając FJ wszytkiego dopilnowali.
Nie wymienią z prostego powodu-nie będą sie zgadzać numery sprzedanego sprzętu...
Poproś o expresową naprawę lub doprowadzenie sprzętu do używalności.. kiedyś u nich reklamowałem nowy sprzęt (Nikona) i załatwili wszystko w pare dni...
pixel 4a
dziękuję za wsparcie, poczekam jeszcze na to co odpisze serwis Nikona i pewnie pojadę do sklepu zgłosić reklamację, a potem zobaczymy, mam nadzieję, że serwis Nikona jest sensowny, bo aż żal wypuszczać z ręki taki nowy aparat i oddawać w "obce" ręce...
a czy jest jakaś różnica między zwykłym zgłoszeniem na gwarancji, a expresowa naprawą albo doprowadzeniem sprzetu do używalności, ja raczej taki wycofany jestem w jeśli chodzi o dochodzenie swoich praw...
a aparat kupiłem 24.04. i raczej musiałbym go nawet nie wyciagać z kartonu, żeby ktoś chciał go wymienić na inny, a fotojoker to nawet nie przyjmuje zwrotów, z czym miałem już niezbyt przyjemną styczność przy wymianie kart pamięci (chciałem wymienić na szybsze i droższe następnego dnia po zakupie i straszna awantura była, pomimo tego ze zostałem wprowadzony błąd co do właściwości kart które kupiłem)...
Nie wiem jak w FJ, ale gdy pewnego razu kupiłem obiektyw w RTV AGD, który okazał się nie ostrzyć (walnięty silnik) wymieniono mi go od ręki pomimo tego, że od daty zakupu minęło kilka dni (po zakupie nie miałem możliwości sprawdzenia obiektywu). No, ale Ty użytkujesz aparat półtora miesiąca więc to, zupełnie inna historia.
Czy ktoś może znalazł w jakimś sklepie szklaną osłonę na wyświetlacz?? Nigdzie tego nie można dostać a aparat już dosyć długo jest na rynku...
D7100 + D80 + Nikkor 35 1,8G + Nikkor 18-200mm VR + Nikkor 70-300mm VR + Sigma 105 Macro + Velbon Sherpa 600R
tak tylko napisałem...
W moim przypadku przyniosłem na drugi dzień obiektyw mowiąc, że nie moge nim focić i żeby zrobili coś, abym mogł go uzywać czyli wymiana/naprawa... sprawdzili i przejeli sie bardzo, powiedzieli, że ekspresowo załatwią sprawę. Zadzwonili gdzieś, zabrali sprzet - na 3 dzień byl z powrotem już sprawny, z zapisem w karcie gwarancyjnej, że sprzet bez naprawy - po testach w pełni sprawny![]()
pixel 4a
Taka folia poliwęglanowa powinna wystarczyć.
Nikon
Skontaktuj się z nami