Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jolania Zobacz posta
    Za tydzień, dwa zabieram się za NX2, więc moja wiedza jest mizerna, ale czy u-piontmi nie można czegoś takiego zrobić?
    Jakbym wiedział to bym nie pytał Jak się dowiesz to mi powiedz ok ? Ja niestety teraz czasu nie mam aby 200 stron instrukcji przejrzeć i się jej nauczyć. Niestety w NX2 obrazek wyjściowy dużo bardziej mi się podoba niż w ACR.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinci99 Zobacz posta
    ...
    Ja niestety teraz czasu nie mam aby 200 stron instrukcji przejrzeć i się jej nauczyć. ...
    To jakaś plaga dzisiejszego świata, ten wstręt do słowa pisanego, nawet w instrukcjach obsługi.
    Uczenie się po góralsku, czyli według zasady, że: "jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz", trwać będzie trzy razy dłużej, niż przy pomocy podręcznika użytkownika, choć są osoby, którym ten sposób bardziej odpowiada, bo wszystko mocniej zapada im w pamięć.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Za tydzień, dwa zabieram się za NX2, więc moja wiedza jest mizerna, ale czy u-piontmi nie można czegoś takiego zrobić?
    Ale co ma piernik do wiatraka? U-point to narzędzie do selekcji. Wyselekcjonujesz obszar, w którym chcesz zmienić ekspozycję i… co dalej – skoro program nie ma możliwości lokalnej zmiany ekspozycji?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    To jakaś plaga dzisiejszego świata, ten wstręt do słowa pisanego, nawet w instrukcjach obsługi.
    Uczenie się po góralsku, czyli według zasady, że: "jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz", trwać będzie trzy razy dłużej, niż przy pomocy podręcznika użytkownika, choć są osoby, którym ten sposób bardziej odpowiada, bo wszystko mocniej zapada im w pamięć.
    Jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia na dany temat to po prostu nie pisz. Nie znasz mnie więc mnie nie oceniaj. Musisz być niezłym psychologiem jeżeli po jednym zdaniu potrafisz stwierdzić kto do czego ma "wstręt".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale co ma piernik do wiatraka? U-point to narzędzie do selekcji. Wyselekcjonujesz obszar, w którym chcesz zmienić ekspozycję i… co dalej – skoro program nie ma możliwości lokalnej zmiany ekspozycji?
    Z tego, co pamiętam bawiąc się trialem, zaznaczałem obszar i mogłem go sobie rozjaśnić czy przyciemnić i kombinować kolorami. Teraz wiem, to nie to samo co zmiana ekspozycji. Pewnie dlatego, że w C1 używałem suwaka exposure z brightness zamiennie, niestety nie do końca widząc różnicę. Już trochę poczytałem, ale i tak wyszedłem na nieuka i ignoranta.
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

Z tego, co pamiętam bawiąc się trialem, zaznaczałem obszar i mogłem go sobie rozjaśnić czy przyciemnić i kombinować kolorami.
    Dokładnie – narzędziami korekty lokalnej (obojętnie czy będzie to u-point, maska spod pędzla czy gradient) można robić właściwie wszystko – więcej niż w ACR. Niestety, w NC lokalnie nie można zmienić ani ekspozycji, ani temperatury.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinci99 Zobacz posta
    ... Nie znasz mnie więc mnie nie oceniaj. Musisz być niezłym psychologiem jeżeli po jednym zdaniu potrafisz stwierdzić kto do czego ma "wstręt".
    Może i pochopnie, ale wstręt do czytania, to właściwie obecnie już pandemia, a nie tylko zaraza, dlatego łatwo się generalizuje, szczególnie, kiedy ktoś pisze, że nie ma czasu przeczytać instrukcji obsługi, która zawiera w całości jedynie 268 stron.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów