Szukaj
Dokładnie.
Działa podobnie jak PW TT5 - YN622N przechwytuje komunikację między body a lampą i przekazuje ustawienia CLS do wyzwalaczy.
Niestety jak na razie nie ma potwierdzeń, że można w tym celu wykorzystać lampy innych producentów
Wiadomo, że z SB-800 to nie działa... (PW działa z SB-800)
Edit:
zapomniałem tam też dopisać SU-800, który również może służyć jako kontroler.
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 06-06-2013 o 15:00
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Też kupię jak będą bardziej dostępna na allegro i w opcji dwa odbiorniki + nadajnik (nazwy zamiennie). Póki co jest na allegro za 419,70 zł + posyłka.
Edit: Na stronie chawison'a jest też opcja dodatkowego odbiornika za 215 zł. Nie wiem czy mogę podawać linki.
Ostatnio edytowane przez Michaelg ; 06-06-2013 o 23:25 Powód: inf ze strony
D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800
Wczoraj odebrałem 2 sztuki. Jedno radio działa na eneloopach drugie nie :/
Krótkie info gdyby ktoś przed przeczytaniem instrukcji dobierał się do operowania tym urządzeniem intuicyjnie, jak zrobiłem to ja.
Mam jedną SB900 więc testowałem trochę zdalną obsługę TTL.
Sabina wyzwala się elegancko w zakresie 1/250 i krócej do 1/8000 na D700. Kompensacja ekspozycji z poziomu nadajnika też działa (choć trochę się wczoraj z tym kręciłem i miałem obawy że coś jest nie tak, dzisiaj co nieco doczytałem i gra i bucy) - mowa tutaj o lampie ustawionej w tryb TTL na plastikowych sankach obok aparatu.
I teraz... Jeśli chcemy posterować mocą lampy manualnie z poziomu nadajnika, nie przekręcamy Sabiny w tryb M tylko zostawiamy ją na TTL i właśnie na nadajniku na body przełączamy się na manual.
Nie wiem czy to oczywiste, dla mnie nie do końca takie było. (Ja ustawiałem Sabinę na M i nadajnik na M - a w ten sposób lampa jest wyzwalana ale na zadanym ustawieniu w lampie, a kompensacja z poziomu nadajnika nie działa).
Wiem że w wątku o Pixel King padają pytania o modele lamp działających na krótkich synchro z tymi wyzwalaczami.
Informuję że w przypadku YN622N z lampą Mettle 600AD (jest to klon Quantuum R+ Dual Power 600Ws tylko z inną naklejką) synchronizują do 1/8000 bezbłędnie na różnych poziomach mocy. Nie robiłem wnikliwych testów, ale klatki wyglądają na doświetlone równomiernie.
Jak na razie jestem zachwycony.
Skontaktuj się z nami