Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Nikon d90 + SD SDHC szybki zapis

Witam

Jaką polecacie kartę z bardzo szybkim zapisem, robię zdjęcia nocne nawet do 30s naświetlania i interesuje mnie karta która zapiszę mi plik od razu bez długiego oczekiwania. Kupiłem ostatnio kartę z szybkim zapisem SD SDHC Toshiba Exceria zapis 90MB/s Speed Class 10 i problem nadal jest ten sam, długo zapisuje. Czy to wina puszki?

Pozdrawiam

Domyślnie

To wina puszki, która wolno zapisuje zdjęcia. Szybsza karta nic nie zmieni.

Ps. wyłącz redukcję szumów dla długich czasów naświetlania - może będzie szybciej.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fantasywings Zobacz posta
    Witam

Jaką polecacie kartę z bardzo szybkim zapisem, robię zdjęcia nocne nawet do 30s naświetlania i interesuje mnie karta która zapiszę mi plik od razu bez długiego oczekiwania. Kupiłem ostatnio kartę z szybkim zapisem SD SDHC Toshiba Exceria zapis 90MB/s Speed Class 10 i problem nadal jest ten sam, długo zapisuje. Czy to wina puszki?

Pozdrawiam
    długo, to znaczy ile ??

A co do samego D90 - maksymalna teoretyczna prędkość zapisu w tej puszcze to ok 15 lub 20 MB/s... Tak więc zakup karty nie wiele tu zmieni.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

25s naświetlam i kolejne 25s zapisuje nawet z szybką kartą. Wina puszki a szkoda lustrzanka wprowadzone w obieg w 2008r i z takim fatalnym zapisem..

Domyślnie

25s naświetlam i kolejne 25s zapisuje nawet z szybką kartą. Wina puszki a szkoda lustrzanka wprowadzone w obieg w 2008r i z takim fatalnym zapisem..
    Nie wina puszki, nie wina karty, a wina użytkownika - nie czyta instrukcji.
    Patrz post nr.2.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Przecież napisałem, żebyś wyłączył redukcję szumów dla długich czasów naświetlania.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Czas naświetlanie = czas zapisu. Tak ,,stoi'' w instrukcji.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

A widzisz nawet w tamtych czasach powstawały instrukcje obsługi.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon708 Zobacz posta
    A widzisz nawet w tamtych czasach powstawały instrukcje obsługi.
    nic nie wnosisz do tego wątku SWOIM KOMENTARZEM więc proponuję zakończyć topić. dziękuję.

Domyślnie

nic nie wnosisz do tego wątku SWOIM KOMENTARZEM więc proponuję zakończyć topić. dziękuję.
    Jak nie wnosi, jak wnosi. Bez urazy ale zachowujesz się jak większość obecnych użytkowników, którzy kupując sprzęt za kwoty czterocyfrowe stwierdza: "jestem najlepsiejszy, najfajniejszy i nie będę żadnych drukowanych pierdół czytał, bo nie dość, że to trudne, to mało trendy i jazzy, więc jakby co zapytam na forum, przecież od tego ono jest, ja zaś przeznaczony czas na czytanie instrukcji obsługi przeznaczę na zdjęcia ze spaceru z dziewczyną, zrobię ich z 5000, zawsze się jakieś dwa czy trzy fajne się trafi"

Do tego standardowo jak się wytknie takiemu, że wina stoi po jego stronie to się oburza. Ot znak naszych czasów. Jeszcze trochę i do każdej lustrzanki trzeba będzie obsługę dodawać, co by fotograf nie zaprzątał sobie głowy technikaliami, tylko naciskał spust.

Instrukcja to nie encyklopedia, więc dość szybko można ją przerobić przy jakieś kawce, czy czymś mocniejszym. Jakby co to zawsze można czynność powtórzyć, oczywiście najlepiej następnego dnia co by coś z tej wiedzy pozostało Nie byłoby tego pytania, a może i coś jeszcze ciekawego byś się dowiedział, czego nie wiesz. Człowiek się uczy przez całe życie, a większość informacji znajdziesz w instrukcji, a o szczegóły i pozostałe zapytasz na forum. Ludziska również mają dość odpowiadać po raz enty na to samo, więc sytuacja się zaognia.

Teraz, byś nie przyczepił się do mego posta, że nie na temat polecam zajrzeć na stronę 167 gdzie stoi czarno na białym co i jak. Drugą sprawą jest szybkość bufora aparatu, ale on dotyczy każdych warunków zdjęciowych. Szybsza karta niż bufor nie zrobi różnicy.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów