Close

Strona 74 z 102 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1011

Domyślnie

Jeśli sprzęt jest na gwarancji, to zamawiasz kuriera DHL i na koszt serwisu zabierają paczkę. Jak sprzęt po gwarancji, to należy samemu zapłacić za przesyłkę. Nie wiem jak jest w przypadku gdy np. body jest na gwarancji, a szkło po gwarancji i wysyłasz w jednej paczce. Teoretycznie powinno być na koszt serwisu, ale należało by zadzwonić na Łopuszańską i się dowiedzieć.

Domyślnie

ja wysylam do polski kurierem DHL na ich koszt, zobaczymy czy wroci naprawiony
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Domyślnie

Panowie
    Elektronika puchy to jedno a obiektywu to drugie jeżeli macie więcej szkiełek to wszystkie trzeba wysłać
    bo inaczej doregulują puchę do jednego słoika a reszta to loteria.
    Zapewne każdy używa kilku, więc wszystkie w jakiejś normie muszą się mieścić.
    Regulacja pod jeden mija się z celem (jasny) no chyba, że to "kitowy"/ciemnica to i tak coś w końcu wyjdzie w miarę ostre.
    Z drugiej strony też miałem obsesję celnego AF i przeszło mi (mam nadzieję) więc i Wan przejdzie.
    Kiedyś na Laboratorium z miernictwa wielkości nieelektrycznych, mierzyliśmy grubość farby na blaszce pomiarowej
    i na 100 pomiarów tej samej blaszki 10 była nie właściwa. Wiec w optyce będzie jeszcze gorzej
    Trzeba wziąć pod uwagę wykonanie soczewek (np: tolerancja grubości, wady materiałowe itp.) wykonanie korpusu obiektywu
    i precyzja mechanizmów oraz czułość czujników AF . To wszytko ma skorygować soft oraz serwisant. ;D
    Jeżeli serwisant posiada dobra wolę i czas to może to troszkę poprawić a jeżeli patrzy tylko na tablice tolerancji
    to wiecie jak to potem bywa. Druga sprawa to warunki oświetleniowe są zawsze inne i AF też może różnie reagować.
    Nawet w maszynie za 12k.
    Ostatnio edytowane przez 111lisu ; 10-05-2013 o 02:27
    Pozdrawiam Mariusz
    SMENA 8M to jest to.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coin Zobacz posta
    ja wysylam do polski kurierem DHL na ich koszt, zobaczymy czy wroci naprawiony
    Wrócił, wstepnie jest lepiej ale bez szału, na powiększeniach 1:1 często mydlo.
    Potestuje jeszcze...
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 111lisu Zobacz posta
    Z drugiej strony też miałem obsesję celnego AF i przeszło mi (mam nadzieję) więc i Wan przejdzie.
    Trochę rozumimem Twoje podejście, bo nie zawsze ostrość jest najważniejsza, ale - to są przecież narzędzia, które mają działać. Ja sobie nie wyobrażam pracy na takich szkłach. Przy pstrykaniu w domu, dla rodziny, na wakacjach - ok, masz czas, możesz się bawic, ale jak zarabiasz fotografią to zupełnie inna bajka.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Na początku byłem zachwycony tym obiektywem, ale już mi przeszło. W cięższych warunkach oświetleniowych nie jestem go pewien. Nie mogę przeboleć, że sprzedałem 24mm f/1.4.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mielec/Dębica

Domyślnie

mogę prosić o jakieś foto z ciemnych miejscówek ? serio AF się mocno gubi ?

Domyślnie

na centralnym AF jest bardzo pewny nawet w kiepskich warunkach, na bocznych niestety ruletka (nawet w dobrych warunkach się myli) -BODY D700

- wydaje mi się że wynika to z faktu że obiektyw jest słabszy optycznie poza centrum kadru i zwyczajnie skrajne punkty AF mają trudniej
    1500/100/900

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Czyli przekadrowanie najlepszym lekarstwem na taką dolegliwość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Snowboy Zobacz posta
    na centralnym AF jest bardzo pewny nawet w kiepskich warunkach, na bocznych niestety ruletka (nawet w dobrych warunkach się myli) -BODY D700

- wydaje mi się że wynika to z faktu że obiektyw jest słabszy optycznie poza centrum kadru i zwyczajnie skrajne punkty AF mają trudniej
    rowniez zauwazylem ten problem z d700, ale z d3s'em bylo duzo lepiej

Strona 74 z 102 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów