Close

Strona 692 z 705 PierwszyPierwszy ... 192592642682690691692693694702 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 911 do 6 920 z 7042

Domyślnie

Tak jak napisal kolega wyzej...Problem moze w kazdej chwili przyjsc jak i odejsc. Masz przeciez taka sama puche z ktorymi jest problem...
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

W moim D7k po 15 tys. klatek słychać strzały.
    Proszę modów o wyrozumiałość po długim łykendzie ale jak czytam po raz kolejny te same bzdury to jedyne co mi przychodzi do głowy to trolowanie.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Dlaczego użytkownicy sprawnych D7000 drwią z użytkowników, którzy mają problem z tym modelem? W jakim celu to robicie?
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radius_bo Zobacz posta
    Dlaczego użytkownicy sprawnych D7000 drwią z użytkowników, którzy mają problem z tym modelem? W jakim celu to robicie?
    To taka zasłona dymna, bo sami trzęsą portkami na myśl, że nóż, widelec, a kiedyś i u nich mogą się zacząć przygody z AF, a będzie już dawno po okresie gwarancyjnym

Domyślnie

Brak emaptii...

Domyślnie linie kadrowania d7k

witam

W d7k są linie kadrowania w wizjerze. Dzielą one kadr 4 liniami. Jak taki podział ma się do trójpodziału lub złotego podziału. Robię zdjęcia zawsze na wyczucie dzieląc kadr w myśli zgodnie z zasadą trójpodziału, ale Nikon chyba nie po to dał tam linie by z nich nie korzystać. Stąd moje lekkie zmieszanie w tym temacie jak te linie maja się do ogólnych przyjętych zasad?

Domyślnie

Ilu z tych co tu pisze ma D7k ?
    nikt nie drwi ale nie popadajmy w paranoję że D7k jest tak awaryjny czy felerny ,
    jakby co niektórzy dali na luz w temacie to można by faktyczny obraz problemu z D7k mieć .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dervill Zobacz posta
    witam

W d7k są linie kadrowania w wizjerze. Dzielą one kadr 4 liniami. Jak taki podział ma się do trójpodziału lub złotego podziału. Robię zdjęcia zawsze na wyczucie dzieląc kadr w myśli zgodnie z zasadą trójpodziału, ale Nikon chyba nie po to dał tam linie by z nich nie korzystać. Stąd moje lekkie zmieszanie w tym temacie jak te linie maja się do ogólnych przyjętych zasad?
    Nijak się nie mają i linii jest zdaje się 6 a nie 4. Gdyby były cztery to właśnie byłby trójpodział a skrzyżowania tych linii wskazywałyby mocne punkty obrazu według tej reguły (nie mylić ze złotym podziałem).

Według Nikona linie mają "pomagać w kadrowaniu" i można je sobie wyłączyć w menu.
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Dzięki. Właśnie chodziło mi, że linie dzielą kadr na cztery pionowe i cztery poziome pola co nijak ma się do reguły podziału. W sumie opracowałem swój sposób, że umieszczam mój obiekt właśnie między tymi liniami co w rezultacie daje jakby obiekt był w jednym z mocnych punktów.
    wielkie dzięki woytec60 za rozwianie wątpliwości.

Domyślnie

Złoty podział nie jest jedynym wyznacznikiem poprawnego kadrowania, polecam "Umysł fotografa" Freemana.
    Wypijmy za blendy...

Strona 692 z 705 PierwszyPierwszy ... 192592642682690691692693694702 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów