Tak jak napisal kolega wyzej...Problem moze w kazdej chwili przyjsc jak i odejsc. Masz przeciez taka sama puche z ktorymi jest problem...
Szukaj
Tak jak napisal kolega wyzej...Problem moze w kazdej chwili przyjsc jak i odejsc. Masz przeciez taka sama puche z ktorymi jest problem...
Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1
W moim D7k po 15 tys. klatek słychać strzały.
Proszę modów o wyrozumiałość po długim łykendzie ale jak czytam po raz kolejny te same bzdury to jedyne co mi przychodzi do głowy to trolowanie.
Wypijmy za blendy...
Dlaczego użytkownicy sprawnych D7000 drwią z użytkowników, którzy mają problem z tym modelem? W jakim celu to robicie?
D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
witam
W d7k są linie kadrowania w wizjerze. Dzielą one kadr 4 liniami. Jak taki podział ma się do trójpodziału lub złotego podziału. Robię zdjęcia zawsze na wyczucie dzieląc kadr w myśli zgodnie z zasadą trójpodziału, ale Nikon chyba nie po to dał tam linie by z nich nie korzystać. Stąd moje lekkie zmieszanie w tym temacie jak te linie maja się do ogólnych przyjętych zasad?
pozdrawiam, Wojtek
Dzięki. Właśnie chodziło mi, że linie dzielą kadr na cztery pionowe i cztery poziome pola co nijak ma się do reguły podziału. W sumie opracowałem swój sposób, że umieszczam mój obiekt właśnie między tymi liniami co w rezultacie daje jakby obiekt był w jednym z mocnych punktów.
wielkie dzięki woytec60 za rozwianie wątpliwości.
Złoty podział nie jest jedynym wyznacznikiem poprawnego kadrowania, polecam "Umysł fotografa" Freemana.
Wypijmy za blendy...
Skontaktuj się z nami