Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marti5 Zobacz posta
    Przed aktualizacją wtyczki Camera RAW mój PE11 również nie widział moich NEFów z D7100 - po aktualizacji wszystko śmiga aż miło
    OK, ale jak pisałem nic mi to nie mówi. Możesz mi napisać co mam "ściągnąć", skąd, i jak zainstalować by ten trial PSE11 zobaczył NEFa ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misher Zobacz posta
    A ja polecam kupić na stronie sklep.wacom.pl razem z tabletem bamboo 3 fun pen&touch. Całośc za niecałe 390 zł. Mamy super tablet w fajnej cenie i PSE 11 dodatkowo. Ja kupiłem i z czystym sumieniem mogę zarekomendować
    Coś mi się nie zgadza, do tabletów nie dodawano PSE 11 tylko PSE 10. Jeżeli się mylę to mnie popraw.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

W takim razie poprawiam Cię
    Jak kupisz na stronie sklep.wacom.pl to dostaniesz z PSE11. Na innych dodają PSE10 a czasami nawet 9. Dlatego warto zapłacić kilka złotych więcej i kupić u producenta.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wskazówkę. Bardzo się cieszę, bo w kwietniu kupiłem Wacoma intuos 5 touch i jeszcze nie dokonałem rejestracji bo mam wersję PSE 10 pudełkową i tak przeciągałem. Jeżeli teraz dokonam rejestracji to powinienem otrzymać już PSE 11, jak to przejdzie to będę miał nowszą wersję, a PSE 10 dezaktywuję i sprzedam.

Domyślnie

Jest jeden mały szkopuł. Przy intuosie 5 piszą, że dodają do niego PSE10. Być może to niezaktualizowana informacja, ale warto to sprawdzić dzwoniąc do producenta/sklepu wacom żeby nie było rozczarowania.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    OK, ale jak pisałem nic mi to nie mówi. Możesz mi napisać co mam "ściągnąć", skąd, i jak zainstalować by ten trial PSE11 zobaczył NEFa ?
    w PSE 10 nie otworzysz RAWów z D600. Dopiero w PSE 11 z ACR 7.4.

Adobe Camera RAW pobierasz ze strony Adobe. Wystarczy wpisać w google i znajdzie najnowsze do pobrania.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

W PSE nie ma możliwości tworzenia akcji, jak dla mnie to główna różnica zapraszająca do zakupu full version. Pałętają sie po sieci rożne pluginy które i tak nie osiodłają jednorożca Ps. ale jest dobrze, żadna firma nie wypuściła podobnego produktu. Jedyny soft profi za grosze do komercyjnych prac., wart uwagi. A akcje można klepać z kartki i efekt będzie inetyczny, a ile tańszy!!

Domyślnie

PSE jest możliwość tworzenia akcji, w polskiej wersji nazywa się to "Operacje". W prawym dolnym rogu klikamy "Więcej" potem zakładka operacje i wio
    Ponad to pse11 podobno oferuje możliwość wykorzystania akcji z dużego PS. Sam jeszcze nie próbowałem, ale sprawdzę i dam znać.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misher Zobacz posta
    Jest jeden mały szkopuł. Przy intuosie 5 piszą, że dodają do niego PSE10. Być może to niezaktualizowana informacja, ale warto to sprawdzić dzwoniąc do producenta/sklepu wacom żeby nie było rozczarowania.
    Wszystko poszło gładko, po rejestracji tabletu ukazały się programy do pobrania i było PSE 11, pobrałem, zainstalowałem, wszystko gra. Warto było czekać miesiąc. Nie mogę się na razie przyzwyczaić do nowej szaty graficznej PSE 11, zupełnie inaczej niż w wersji 10. PSE 10 zostanie sprzedany.

Domyślnie

Tak, to zdecydowanie inny layout, trochę taki bardziej domowy niż profesjonalny, ale idzie się do niego przyzwyczaić. Osobiście bardzo podobają mi się opcje korekty z asystą. Jest tam kilka fajnych opcji które można wykorzystać do szybszego przeprowadzenia korekty/obróbki. Ja osobiście i tak większość rzeczy robię w LR potem ewentualnie tiff/psd do PSE i wystarcza. Ponadto można doinstalować elements+ za ok 50 zł który umożliwia korzystanie z krzywych i wielu innych opcji z dużego PSa.
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów