Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Paryż: panorama

Zapraszam do zwiedzania.

- TU WERSJA WŁAŚCIWA -

Domyślnie

Świetnie ! Wyraziste rozświetlenia głównych ulic (zwłaszcza tej po lewej, która wydaj się być wieżą w kształcie żagla) dodaje dynamiki. Dodatkowo, wieża Eiffla i Pałac Inwalidów stanowią odpowiednie dominanty. Balans świateł pewnie miejscami za ciepły, ale dobrze się komponuje z chłodem cieni i to jest mzd ważniejsze od zgodności z rzeczywistością.

Domyślnie

Ekstra! Mnie też się bardzo podoba. Dobry pomysł z centralnym umieszczeniem wieży.
    Fuji

Domyślnie

Bardzo dobra panorama, powiedz tylko z którego miejsca robiona?
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Dziękuję za wizytę i komentarze.

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Dobry pomysł z centralnym umieszczeniem wieży.
    Dziękuję - ale niewielka w tym moja zasługa, to jest jedyna możliwość kadrowania panoramy z tego miejsca

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    Bardzo dobra panorama, powiedz tylko z którego miejsca robiona?
    Taras widokowy Wieży Montparnasse.

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Balans świateł pewnie miejscami za ciepły, ale dobrze się komponuje z chłodem cieni i to jest mzd ważniejsze od zgodności z rzeczywistością.
    Jeśli chodzi o kolory to faktycznie ciężko było mi znaleźć właściwą obróbkę, też dlatego że filtr połówkowy dołożył swoje trzy grosze do balansu bieli... Zobaczmy jak ten widok będzie się prezentował w innych warunkach - kontynuujmy zatem pobyt w tym miejscu:

[6 minut później]

- WIĘKSZA WERSJA -

[pół godziny później]

- WIĘKSZA WERSJA -

Domyślnie

Jedynka jest rewelacyjna. W ostatnim smog (albo mgła?) psuje odbiór.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bryk77 Zobacz posta
    W ostatnim smog (albo mgła?) psuje odbiór.
    To deszcz.

Domyślnie

Kolejne bardzo dobre (na trójce jedynie może zdjąłbym z nieba brąz). Pozostaję jednak przy jedynce - taka kolorystyka najbardziej mi odpowiada (chociaż pewnie może spotkać się z zarzutem zbytniej dominacji niebieskiego), a ponadto najlepiej widoczna jest struktura paryskich dachów, która wzbogaca zdjęcie.

Ps To jest panorama z uwagi na format, czy również z uwagi na to ze składa się z paru klatek ?
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 26-05-2013 o 11:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    To jest panorama z uwagi na format, czy również z uwagi na to ze składa się z paru klatek ?
    Dwie pierwsze są składane, ostatnia to wycinek z jednej klatki.

Domyślnie

Ładnie, precyzyjnie złożone. Chciałbym zapytać jeszcze o dwie kwestie - czy klatki, które składają się na panoramy robiłeś z jednego punktu, czy też przemieszczałeś się ze statywem, aby objąć kolejną część sceny oraz w czym składałeś panoramy (PS Elements ?). Z góry dzięki za odpowiedź, moje próby z panoramami skończyły się fiaskiem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów