OK! Dzięki za radę! Coś popróbuję!
Szukaj
OK! Dzięki za radę! Coś popróbuję!
Witam ponownie! Podmuchałem i poczyściłem co nieco i sam już niewiem! Podpiąłem Sigmę 170-500 i wyszło tak
http://speedy.sh/xBFYq/DSC-0350.JPG
Po powrocie na 18-200 jest tak
http://speedy.sh/rNuqz/DSC-0394.JPG
http://speedy.sh/3kQFu/DSC-0388.JPG
Bardzo proszę o obiektywne "obce" oko, moje oczy po tylu testach i oglądaniach trochę mogą przekłamywać (zauważyłem też potrzebę zmiany szkieł na mocniejsze)
Właśnie oddałem puchę do ekspertyzy! Jeśli z nikkorem 24-70 f2.8 G się mydli i AF nie trafia to już jest D..A!
Nie zauważyłem nic niepokojącego na tych zdjęciach, moim zdaniem ostrość jest OK.
Nie ma mocniejszych szkieł, chyba że w okularach, obiektywy dzielimy na jasne, ciemne, dobre optycznie, kity, itd.
18-200 to uniwersalny spacerzoom, do wszystkiego i do niczego, ostrością nie grzeszy.
Sigmy nie znam bo nie miałem.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Mam D300s i między innymi sigmę 170-500 - na Twojej fotce dmuchawca nie widać nic strasznego. Ten typ tak ma - szczególnie na f/6.318-200 nie miałem, ale portrecik dzieciątka wygląda OK. Ten kasztanowiec trochę dziwacznie wyszedł ale to pewnie przez niezbyt korzystne światło.
oczywiście mocniejsze szkła potrzebuję do okularów bo muszę się nieco oddalać od ekranu laptopa! Co do zdjęć te zamieszczone i owszem ujdą lecz dzisiejsze testy z 24-70 f2.8 dały znów już gorsze rezultaty (to niezależna opinia trzech osób wliczając właściciela ww obiektywu) Wygląda to tak jakby body miało lepsze i gorsze chwile , niestety czasem nie mogę sobie pozwolić na powtórki i potrzebuje cbociaż 90% pewności udanego zdjęcia! Zobaczymy co ustali zerwis! Dziękuje wszystkim za pomoc! Życze 100% udanych zdjęć!!!
Do wszystkich zainteresowanych! Jestem wlasnie po rozmowie z serwisem NIKON UK i niestety moje D300 powaznie zaniemoglo!!! Znalezli szereg usterek z migawka do wymiany wlacznie!!! Wycenili koszt naprawy na 700funtow!!!!!! Masakra! Oczywiscie podziekowalem i kazalem przeslac puszke back bez naprawiania!!! Jestem zalamany!!! Zostaje praktycznie bez aparatu!!! Czy ma ktos jakis pomysl co mogloby zastapic D300? Zastosowanie amatorskie choc czasem zdazalo mi sie jakies fuchy typu "mikolaj w przedszkolu" "wieczor panienski lub kawalerski" "zjazd absolwentow" hehehe nic powaznego ale jakosc zdjec powinna byc wiecej niz dobra!!! Bylbym wdzieczny za jakies podpowiedzi!!!
z ciekawości..przy jakim przebiegu takie klocki?
======================================
D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.
Uuuu,ponad 30.000 i takie cuda.
D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800
body kupione 16.02.2008 za 1100funtow (wtedy nowosc)
z tego co pamietam to podali jakie czesci trzeba wymienic a nie co konkretnie wysiadlo! Migawka, jakas podstawa(niewiem czego), chyba cos tez o mocowaniu bylo (bagnet???)
Cus 550,0 + 130,0 vat
Skontaktuj się z nami