Close

Strona 99 z 103 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1027

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    szalu nima...
    A czego się spodziewałeś - ekstazy?
    Po prostu, kawał dobrego szkła, które po prostu działa i robi to co trzeba. Tylko tyle i aż tyle.

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ale ma parasolkę
    Ja czekam jeszcze na zdjęcia zrobione w ładny słoneczny dzień.
    Już niebawem będę służył uprzejmie, jedną sesję w słońcu mam za sobą.
    Krótka piłka: w takich warunkach 35/2D nie ma szans na f/2 (a tym bardziej na f/1.4), zawsze go musiałem przymykać do 2.8 przynajmniej. Sigma odpadła z rozważań ze względu na problemy z AF i brak uszczelnień.
    Ostatnio edytowane przez karolt ; 23-05-2013 o 15:04
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    A czego się spodziewałeś - ekstazy?
    Po prostu, kawał dobrego szkła, które po prostu działa i robi to co trzeba. Tylko tyle i aż tyle.

oczywista sprawa. podstawa to zadowolenie posiadacza. dla malkontentow zostaja obrazki na forum

Domyślnie

Krótka piłka: w takich warunkach 35/2D nie ma szans na f/2 (a tym bardziej na f/1.4), zawsze go musiałem przymykać do 2.8 przynajmniej.
    Przymykasz 35/2 zawsze jak fotografujesz w słońcu? O to chodzi?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Przymykasz 35/2 zawsze jak fotografujesz w słońcu? O to chodzi?
    chyba raczej o to że 35/2 było akceptowalne od 2.8
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    chyba raczej o to że 35/2 było akceptowalne od 2.8
    Nie mogę się z tym zgodzić

Domyślnie

Chodzi o to, że 35/2D na f/2 w słońcu tak aberruje, że ma rozmydlony i zaniebieszczony obraz. W miękkim świetle (np. wnętrza) na f/2 bardzo ładnie mu szło.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.

Domyślnie

Nie mogę się z tym zgodzić
    To po prostu zależy od sztuki, oraz od osobistego rozumienia pojęcia "akceptowalny obrazek"

Domyślnie

Chodzi o to, że 35/2D na f/2 w słońcu tak aberruje, że ma rozmydlony i zaniebieszczony obraz. W miękkim świetle (np. wnętrza) na f/2 bardzo ładnie mu szło.
    Moim zdaniem bolączką 35/2D jest spadek kontrastu przy fotach pod słońce. Wielkich aberracji nie pamiętam

Cytat Zamieszczone przez MaciekW Zobacz posta
    To po prostu zależy od sztuki, oraz od osobistego rozumienia pojęcia "akceptowalny obrazek"
    Jep, pełna zgoda

Domyślnie

Moim zdaniem bolączką 35/2D jest spadek kontrastu przy fotach pod słońce. Wielkich aberracji nie pamiętam
    Prawdopodobnie mówimy o tym samym, albo jedno z drugim się łączy. Tak mają niestety stare szkła Nikona. Świetne w miękkim świetle, tragiczne w kontrastowym, zwłaszcza na krawędziach przedmiotów / twarzy / sylwetek. Z odblaskami różnie, na odblaski akurat nie narzekam chyba w żadnym szkle, jakie mam czy miałem.

Domyślnie

Prawdopodobnie mówimy o tym samym, albo jedno z drugim się łączy. Tak mają niestety stare szkła Nikona. Świetne w miękkim świetle, tragiczne w kontrastowym, zwłaszcza na krawędziach przedmiotów / twarzy / sylwetek. Z odblaskami różnie, na odblaski akurat nie narzekam chyba w żadnym szkle, jakie mam czy miałem.
    Kwestia powłok. Porównywałem sobie ostatnio 28/1.8 i 35/2, różnica była widoczna gołym okiem, jednak - moim zdaniem - tragedii przy 35/2 nie ma
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 24-05-2013 o 01:01 Powód: "tragedi"

Strona 99 z 103 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów