Close

Strona 281 z 348 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283291331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 801 do 2 810 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Opcja "a3" - dokładnie "blokada śledzenia ostrości".
    AF-ON nie działa jak spust wciśnięty do połowy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawczyk Zobacz posta
    Opcja "a3" - dokładnie "blokada śledzenia ostrości".
    AF-ON nie działa jak spust wciśnięty do połowy?
    popracuj z AF-ON w trybie AF-C i porównaj możliwości z AF na spuście migawki
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Używam go do blokady ekspozycji. Wg instrukcji tryb AF-ON ma identyczne działanie jak spust wciśnięty do połowy:
    "W trybie AF-C aparat uruchomi wyprzedzające śledzenie ostrości, jeżeli obiekt przemieści się w kierunku aparatu lub od niego, w czasie gdy spust migawki jest wciśnięty do połowy lub gdy wciśnięty jest jeden z przycisków AF-ON..."
    Jedyna różnica w tym, że w dowolnym momencie możemy klepnąć bez wzbudzania AF na spuście, ale spróbuję.
    Kwestia przyzwyczajenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawczyk Zobacz posta
    Jedyna różnica w tym, że w dowolnym momencie możemy klepnąć bez wzbudzania AF na spuście, ale spróbuję.
    Kwestia przyzwyczajenia.
    otóż to!

Domyślnie

Czy ktoś z Was zauważył spowolnienie pracy autofocusa po aktualizacji oprogramowania do A1.05 B1.03? (w trybie pojedynczego punktu) Nie wiem czy panikuję, ale mam wrażenie, że centralny punkt jakby stracił czułość. Tak jak wcześniej reakcja była natychmiastowa, teraz aparat jakby się zastanawia i dopiero po dłuższej chwili pojawia się sygnał dźwiękowy informujący o złapaniu ostrości. Nie jest to kwestia obiektywu, bo zarówno na 14-24, 24-70 i 70-200 zachowuje się tak samo. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia w warunkach laboratoryjnych tego faktu. Zauważyłem to fotografując w tym samym pomieszczeniu, przy takich samych warunkach oświetleniowych (często robię zdjęcia w pewnym miejscu). I tak jak wcześniej nawet nie pomyślałem o jakichkolwiek problemach po wczorajszych zdjęciach jestem zdruzgotany. Dlatego pytanie do Was - czy również macie podobne wrażenie, że coś jest nie tak z tym firmwarem?

Domyślnie

Nic takiego nie zauważyłem

Domyślnie

Jeśli się nie mylę, to można bez problemu wgrać stary firmware na nowy. Wtedy będziesz mógł się upewnić i w razie czego pozostać na starej wersji.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Do estEban: również nic takiego nie zauważyłem a robiłem wczoraj Event i wszystko ładnie działało.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Ja również potwierdzam przedmówcę - brak odczuwalnych zmian. AF centralny działa tak samo.

Domyślnie

Taka ciekawostka
    Klik.

Strona 281 z 348 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283291331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów