Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 116

Domyślnie

Witam, mam pytanie do posiadaczy Pixela. Zauważyłem u siebie, że jak mam wyłączony aparat i kręcę pokrętłami na gripie to zapala mi się zielona dioda w body. Czy u Was też tak jest?

Domyślnie

Odpowiedź uzyskałem w innym wątku. Kręcenie pokrętłami na gripie przy wyłączonym aparacie powoduje zapalanie się diody. W oryginalnym gripie ten efekt nie występuje. Czy ktoś mógłby sprawdzić jak jest z gripami innych producentów?

Domyślnie

Krótkie pytanie do posiadaczy zamienników gripów do D800, czy przyśpiesza wam seria w trybie DX?
    Do tej pory nie korzystałem z trybu seryjnego innego niż FX bo po prostu nie było takiej potrzeby, ale dzisiaj taka się zrodziła i zauważyłem, że nie ma znaczenia czy robię serią z gripem czy bez, nada mam 5kl/s :/
    Czy seria przyśpiesza tylko przy oryginalnym gripe? Baterie są oryginalne.

Domyślnie

zdjęcia seryjne w DX 6fps tylko przy 8xAA lub EN-EL18.
    EN-EL15 ma za niskie napięcie na wyjściu...

kupiłem grip tylko po to żeby mieć 6fps, nie doczytałem że z EN-EL15 ni huhu....
    (grip oryginalne MB-D12, aku też nikon)
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    kupiłem grip tylko po to żeby mieć 6fps, nie doczytałem że z EN-EL15 ni huhu....
    Hu-hu, ale z cropem 1,2. W instrukcji jest napisane.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie bardzo. Z EN-EL15 max to 5fps, z AA 6fps.

Domyślnie

Z cropem 1.2, jest 5fps, z cropem DX 6fps.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Z cropem 1.2, jest 5fps, z cropem DX 6fps.
    Z AA w koszyku. Z EN-EL max 5fps.

Domyślnie

Tak z ciekawosci zapytam - Uzywacie AA (np eneloop) w koszyku zamiast akumulatorka? Ile mniej wiecej zdjec mozna zrobic zanim baterie nie padna w gripie?
    Pozdr

Domyślnie

Ja używam głównie AA. Testów długodystansowych nie robiłem (max 100-200 zdjęć), ale biorąc pod uwagę, że w koszyku mieści się 8xAA to zapas jest spory

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów