Close

Strona 6 z 88 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Wyszarp na all... jakiś kliszowy kompakt z celownikiem celem kanibalizacji na części i zrób sobie wizjer
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no a czego sie mozna spodziwac w aparacie za 1500zl... wizjer na miare ceny, ale mimo to jakis jest.

nie umiem na zombie i koniec... stary jestem...
    Od tego masz opcje wizjer na sanki. A co do zombie, to jako wieloletni uzytkownik wizjerow tez myslalem ze moj pierwszy zakup do aparatu to bedzie wizjer, ale jakoś do dziś go nie kupiłem - i co wiecej chyba - już nie kupię.

Tylko wizjery z tanich kompaktów to naprawdę ciezki kawałek chleba
    Völkchlor

Domyślnie

czesto przegladam japancamerastyle i tam sie poajwiaja wizjery na stopke lampy o bardzo prostej budowie i wygladzie. niestety nie spotkalem czegos takiego... za to mozna kupic sobie poziomnice na stopke...

Domyślnie

No jak mowilem, w Japonii pewnie są
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a sa jakies uniwersalne? bo na alle tylko dedykowane za cene zblizona do samego kompakta
    Szukaj Voigtlander viewfinder, ale faktycznie drogo za nówki 200$ . Wiedziałem że są ale nie wiedziałem ile kosztują

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Właśnie opisałeś nex6
    Sony wypuszcza Nexy tak często że nawet nie zdawałem sobie sprawy z istnienia szóstki ani z jej specyfikacji.

GL
    Gość

Domyślnie

Te opcjonalne wizjery nie są specjalnie dobrym rozwiązaniem. Generalnie to są elementem, który nieporęcznie wystaje z aparatu, który haczy w czasie wkładania i wyciągania z kieszeni, który może się łatwo uszkodzić itp. Po ich założeniu aparat traci sporo ze swojej kompaktowości. Ich cena także nie jest zbyt sympatyczna i raczej średnio adekwatna. Po tym jak Sony pokazało w Nexie jak można w małym korpusie wkomponować porządny wizjer powinno to stać się standardem (inna sprawa że swoim flagowym kompakcie też pod tym względem dali ciała).

Domyślnie

Miałem zarówno GR1 jak i GRD, wizjera w tym drugim mi zupełnie nie brakowało, a konserwa ze mnie 120 procentowa. Kadrowanie na ekranie daje sporo luzu, a jednocześnie utrzymanie pionów jest najłatwiejsze na świecie. Nie trzeba kucać, wyginać się, aparat obsługuje się wyłącznie prawą ręką i dowolnie sobie możemy manipulować.

Poważnie się nad tym mikrusem zastanawiam, ma wszystko co kocham.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    Miałem zarówno GR1 jak i GRD, wizjera w tym drugim mi zupełnie nie brakowało, a konserwa ze mnie 120 procentowa. Kadrowanie na ekranie daje sporo luzu, a jednocześnie utrzymanie pionów jest najłatwiejsze na świecie. Nie trzeba kucać, wyginać się, aparat obsługuje się wyłącznie prawą ręką i dowolnie sobie możemy manipulować.
    To jedna z tych rzeczy nad ktorymi się strasznie boleje w teorii, a potem w praktyce się okazuje, że bez nich mozna spokojnie dać radę. Tylko ta praktyka musi być ciut dłuższa jak pięc minut w MediaMarkt czy dziesieć z kolega przy piwie.
    Völkchlor

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To nikt nie chce wizjera z taobao? Nie to nie

Bylo?
    http://photorumors.com/2013/04/17/ri...kon-coolpix-a/ srednio cos widac ale
    http://www.pentax.jp/english/products/gr/ex/index.html duze sample
    http://www.flickr.com/photos/reality...7633266330513/ sredniej wielkosci sample
    http://www.pentax.jp/japan/products/gr_special/#11 niestety same male sample

Strona 6 z 88 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów