Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Szukam pilota do D200

Szukam jakiegoś remote-a do D200. MC-36 jest koszmarnie drogi i nie myślę żebym takiego gadżeta potrzebował. MC-30 jest tańszy, i jego cena jest od $60 na pbphotovideo do $25 na ebay (skąd ten rozstrzał ?). Przeszukując ebaya znalazłem jeszcze parę innych podobnym produktów: jakieś "Remote Switch N1 for Nikon" by DigitalRev za $14, Nova za $30 by Nova Photography. Pewnie są jeszcze inne, zarówno tańsze i droższe.
    Czy ktoś ma jakieś konkretne doświadczenia i rekomendacje?
    Dzięki

Domyślnie

zalezy czego oczekujesz od tego pilota.
    MC-36 da Ci najwieksze mozliwosci. MC-20 tez dziala jak najbardziej z D200 i D2x. Jesli chesz tylko wyzwolic migawke to mozesz samemu zrobic sobie kabelek za 10zł (zrobilem kiedys taki - potrzebna jest wtyczka Panasonic cos tam, ktora w sklepie elektronicznym kolo mnie kosztowala 6zl).

swoja droga na ebayu mozna kupic taniej MC-20 niz MC-30, ktory (ten drugi) jest prymitywny w stosunku do MC-20 (takie glupie realia rynku.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    zalezy czego oczekujesz od tego pilota.
    MC-36 da Ci najwieksze mozliwosci. MC-20 tez dziala jak najbardziej z D200 i D2x. Jesli chesz tylko wyzwolic migawke to mozesz samemu zrobic sobie kabelek za 10zł (zrobilem kiedys taki - potrzebna jest wtyczka Panasonic cos tam, ktora w sklepie elektronicznym kolo mnie kosztowala 6zl).

swoja droga na ebayu mozna kupic taniej MC-20 niz MC-30, ktory (ten drugi) jest prymitywny w stosunku do MC-20 (takie glupie realia rynku.
    Nie znam się na kablach, z elektroniką nie miałem nic do czynienia, więc samemu nie będę umiał tego zrobić jak napisałeś. Zatem jak mówisz MC-20 jest lepszy? Wiem że jest on już wycofany z produkcji, może dlatego jest tańszy... Dzięki

Domyślnie

zebys mnie zle nie zrozumial - MC-20 nie jest lepszy od MC-36. Ten drugi daje wiecej mozliwosci z tego co sie zorientowalem. MC-20 jest natomiast zdecydowanie lepszy od MC-30, ktory jest najzwyklejszym kablem zakonczonym dwustopniowym wlacznikiem.

kupuj MC-20
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Przeglądająć ebaya zauważyłem że jest całe mnóstwo kabli do tego celu. Niektóre są nawet po $8. Wszystkie się reklamują że mają funkcję half-press na fokus i button locking. Większość z nich Made in China albo Made in Hongkong. Czy ktoś ma doświadczenia z tymi tanimi pilotami? Czy warto coś takiego za grosze kupować? Plus przesyłka oczywiście...
    Rozumiem że to grosze, ale nawet jak to kosztuje z przesyłką $15, a ma w ogóle nie działać, to nawet tych $15 szkoda....
    Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 25-05-2007 o 20:02

Domyślnie

Witam,

Taki pilot przewodowy ( MC30 ) to w końcu tylko wytczka z kawałkiem przewodu i 1 lub 2 wyłączniki. ja swego czasu kupiłem taki: http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=421 i sprawdza się doskonale. Wykonanie nie jest może jakieś super profi, ale za tą cenę do przyjęcia. Jest to zamiennik MC30.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

swiatlo - ja mam wlasnie taki zestaw: http://tiny.pl/d84v
    Dziala rewelacyjnie (jak na razie - 3 miesiące)! Spokojnie polecam - niema jak radiówka, jego zasieg to na oko w otwartym terenie ok 50-80m.
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Domyślnie

glupio spytam , pilot od D70 nie zadziala z D200?
    Pytam bo jetsem na etapie zmiany korpusu
    | D70 | AF-S DX 18-70 |Nikkor 70-300G|Sandisc II 1Gb|

Domyślnie

Niestety nie zadziała...
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka Zobacz posta
    glupio spytam , pilot od D70 nie zadziala z D200?
    Pytam bo jetsem na etapie zmiany korpusu
    D200 niema czujnika IR
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Uprawnienia umieszczania postów