Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kilka

Domyślnie kilka

Croque Monsieur na zimny poranek

i tarta z ciasta filo z warzywami i serem na popoludnie

a na deser jesli sie zmiesci ... krucha mgielka z ciasta filo z odrobina bitej smietany i truskawka

smacznego
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Tja.. najbardziej apetyczna i mz. udana fota, to numer 3.
    Piramida na 1, duza roznica w oswietleniu gory wzgledem dolu i co za tym idzie wypranie kolorow gornej czesci "Croque Monsieur" (nawet nie wiem co to jest ).
    Dwójka jakos mi nie podchodzi, moze dlatego ze brak przestrzeni albo ... bardziej widziałbym sama prawa czesc potrawy z lustrzanym odbiciem lewej.

Oczywiście jest to tylko moje skromne zdanie, z którym absolutnie nie musisz się zgadzać
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    co za tym idzie wypranie kolorow gornej czesci
    cholera .. znow mam nieodpowiedni monitor .. bo u mnie z kolorami nie ma problemu a to ze jest jasniej... coz .. takie swiatlo
    "Croque Monsieur" (nawet nie wiem co to jest )
    jak mawia legenda wymyslone w 1920 roku w Paryżu przy Boulvard des Capucines, choc pewnie Francuzi zajadali sie nim juz wczesniej. Na calym swiecie znane na rowni z bagietka i criossantem. serwowane na pozne sniadanie lub lunch, sycace danie na bazie chleba tostowego, szynki, sera i jajka. kaloryczne i niezdrowe jak diabli

moje skromne zdanie, z którym absolutnie nie musisz się zgadzać
    pozdrawiam
    kazdy ma prawo do wlasnej opinii i jej wypowiadania

Domyślnie

Moze to troche zle napisalem
    Chodzi mi o to, ze w "parterze" piramidy szynka i ser ma intensywniejszy kolor aniżeli drugie i trzecie piętro

Domyślnie

Ja od drugiej strony
    Trójeczka przepiękna, dwójeczka bardzo fajna, jedynka w tym secie najsłabsza, rzeczywiście góra jaśniejsza (przydałoby się lustereczko, które w dolną część by poświeciło)

No piękna ta trójeczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez octavarium Zobacz posta
    rzeczywiście góra jaśniejsza (przydałoby się lustereczko, które w dolną część by poświeciło)
    nie da sie .. ja postawisz sobie w naturalnym swietle przy oknie taka piramidke to biorac pod uwage kat ustawionych plaszczyzn niemozliwoscia jest by bylo rowno. bo rowno w tym wypadku byloby nienaturalnie tak po prostu
    jakby mialo byc rowno to wsadzilbym to na stol bezcieniowy

No piękna ta trójeczka
    jest ich cala seria ukladajaca sie w dluga opowiesc moze kiedys wrzuce :P

Domyślnie

nie da sie .. ja postawisz sobie w naturalnym swietle przy oknie taka piramidke to biorac pod uwage kat ustawionych plaszczyzn niemozliwoscia jest by bylo rowno. bo rowno w tym wypadku byloby nienaturalnie tak po prostu
    jakby mialo byc rowno to wsadzilbym to na stol bezcieniowy
    Tysz prawda

Uprawnienia umieszczania postów