Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Klaudia

Domyślnie Klaudia

| NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

No to ten ... tego

1. "Kocham Adasia" dziwna poza, słońce chyba koleżankę oślepiło (cień ramki okularów wylądował bezpośrednio pod oczami co daje niefajny efekt), zbyt centralnie, cięcie w kolanach;
    2. obróbka jakoś nie leży mi, ale mimo wszystko chyba najlepsze z całej wrzutki;
    3. sztuczna winieta blur imitująca małą GO - uuuuunikaj tego bo to zło w najczystszej formie (jedyne dopuszczalne miejsce to NK), nogi ucięte tam, gdzie nóg ucinać się nie powinno...

Trzeba próbować i się uczyć, polecam jakąś książkę o kompozycji, portrecie itp

edyta: teraz dopiero dostrzegłem... dodałeś jakiś efekt promyczków słonecznych na dwójce ????????

No ale podpis na zdjęciu peeeeełna profeska
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 14-04-2013 o 22:19
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Kolego,
    Po pierwsze - wszystko za pgaikiem.
    Po drugie - tanie efekty z programów graficznych to zło - tu: blur (?) z 3, bliki z 2.
    Po trzecie - na razie odpuść obróbkę, która oddala zbytnio kolorystykę od rzeczywistości. Małymi kroczkami odchodź od naturalności, bo to trzeba robić z umiarem.
    po czwarte - za wcześnie (sądząc po zdjęciach) na fotografowanie w ostrym słońcu. Najpierw zacznij od idealnych warunków - łagodne rozproszone światło.
    Podglądaj forum - chociaż tu coraz mniej zdjęć (!), czytaj o technice robienia zdjęć i rób zdjęcia - a masz czym.
    Powodzenia!

Domyślnie

Dzięki za odp.
    1. Cięcie w kolanach? A jak byś inaczej uciął?
    2. Tak to "flara"
    3. Tam też nie ciąć? hmmmmm
    Jeszcze raz dzięki.
    | NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

proszę!
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbig1972 Zobacz posta
    1. Cięcie w kolanach? A jak byś inaczej uciął?
    Powyżej kolan... Nie tniemy w stawach tj, nadgarstach, kostkach, kolanach....

2. Tak to "flara"
    Przychylam się do opinii przedmówców... flary, sztuczne blury etc... to niestety tylko szkodzi zdjęciu. tez miałem takie zapędy, lecz szybko się z nich wyleczyłem... wszystkiego trzeba w życiu spróbować...
    bardzo przyjemna fotka, wywal te sztuczności, będzie o wiele ciekawiej

3. Tam też nie ciąć? hmmmmm
    W tym przypadku dwa kroki w tył i focisz całość. A jak już musisz ciąć, to znów powyżej kolan.

O bardzo fajny obrazek powyżej.... powinien Ci troszku pomóc...

Pozdrawiam.

Domyślnie

jak dla mnie pomysł na zdjęcie, jego wykonanie (kadr) oraz dalsza obróbka - jedna wieeelka masakra. wspaniała flara dopełnia obrazu rozpaczy... ale najważniejsze że jest logo w stylu coś tam, coś tam PHOTOGRAPHY
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Zaglądnąłem z ciekawości (napis mnie sprowokował) na Twoją stronę. Strona ładna, to jest jakaś przykładowa, dla klientów, czy faktycznie jesteś fotografem ślubnym?
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Chciałbym napisać coś pozytywnego, ale niestety nie bardzo jest co... Przede wszystkim zdjęcia położyła okropna obróbka, światło i kadrowanie. Próbuj dalej bo sprzęt masz świetny (przy okazji nie bardzo rozumiem zabieg na 3 zdjęciu- dodajesz kiczowaty sztuczny blur, a dysponujesz 85/1.8 i świetnym d800 nawiasem. Wg exifu było to f13 i 1/125s. Czemu nie ustawiłeś większego otworu przysłony, np. 1.8 żeby uzyskać ładne, naturalne rozmycie i plastykę ?) . Unikaj koszmarków typu flary, poszukaj lepszego światła do opanowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    Zaglądnąłem z ciekawości (napis mnie sprowokował) na Twoją stronę. Strona ładna, to jest jakaś przykładowa, dla klientów, czy faktycznie jesteś fotografem ślubnym?
    Masz przecież w usługach śluby ; )

Dla mnie to hmm, no cóż, po prostu brzydko. Okropnie tandetne podejście do portretu zostało zaprezentowane. Jedynka chyba najlepsza pomimo cięcia w kolanach i grymasu na twarzy. Poza tym warto pomyśleć o pozie modelki przed wciśnięciem migawki, coś z dłońmi warto było zrobić.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów