Nie udzielam się w tym temacie za często, gdyż jeszcze nie posiadam D600.
Z tego co zaobserwowałem najwięcej narzekaczy i pieniaczy teoretyków nawet nie posiadało tego modelu. Tak samo jest z D7000 którego obecnie jeszcze posiadam, a obcowałem z kilkoma innymi egzemplarzami.
Sam się zastanawiam czy wybrać D700 czy D600, a może lepiej jednak dołożyć i kupić D800.
Jeśli niektóre egzemplarze D600 mają jakąś wadę AF i po serwisie jest OK, to dla mnie nie ma dużego problemu.
Kurzenie? No trudno, z całą pewnością nie powinno się przejść z tym do porządku dziennego i stwierdzić, że ten typ tak ma. Nie wiemy też czy wszystkie egzemplarze są tym dotknięte, bo na forum jest mało jego użytkowników. Z drugiej strony to dobrze, bo świadczy o tym, że w większości ci co go kupili nie założyli konta na forum, aby opisać problemy. Wynika z tego, że muszą być zadowoleni.
Ewentualny kurz widać po paru tysiącach zdjęć przy <f16, podobno efekt kurzenia się z czasem zmniejsza, a serwis trzy razy (o ile dobrze pamiętam) czyści matrycę za darmo to też nie jest tak źle. Jeszcze raz podkreślam - nie wiemy czy wszystkie D600 kurzą.
Możecie w kilku punktach podać w czym jest lepszy D700 od sprawnego D600 (mam na myśli AF)?
No tak, w D600 trzeba będzie zajrzeć do menu, aby wybrać które gniazdo pamięci sformatować.Zamieszczone przez robin102
Ciekawi mnie dlaczego w naszym NPS D600 nie jest na liście.
//edit
Co do NPS. Tak - wiem, że D600 jest w dziale korpusów amatorskich.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami