Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Domyślnie

A ja polecam wyciągnięcie z szafy jakiegoś starego kompakta i udowodnienie sobie, że to fotograf robi zdjęcia a nie aparat. A RX100 też bym chętnie kupił gdyby nie to, że obecnie mam już 3 aparaty i ciężko znaleźć argumentację za kolejnym

Domyślnie

Może i bym wyciągnął ale nie mam moja narzeczona ma jakiegoś samsunga ale nie pamiętam modelu. Zawsze jest jeszcze aparat w telefonie ale tym co ja mam to nie zaszaleje
    Nikon D300, Nikkor AF-S 70-200 f/2,8G ED VRII, Sigma 50 F1.4 EX DG HSM, SB-900
    www.mateuszbanasik.digartfolio.pl

Domyślnie

RX100, jest może ok, ale ma jedną, duzą jak dla mnie wadę, gdy rozważamy go jako jedyny aparat. Mianowicie nie ma stopki na zewnętrzną lampę błyskową, a w pewnych sytuacjach jest ona niezbędna aby wykonać dobre zdjęcie.
    Przykładowo, zaawansowany kompakt plus zewnętrzna lampa i nawet kotlety nie są straszne.

PS
    Na portretowych ogniskowych RX100 da mniejsze rozmycie niż LX7, EX2 czy nawet XZ-1/2 ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta

PS
    Na portretowych ogniskowych RX100 da mniejsze rozmycie niż LX7, EX2 czy nawet XZ-1/2 ....
    nonsens

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    nonsens
    Jak umiesz to sobie policz, matematyka nie kłamie ... a jak nie umiesz to poszperaj na forum (tym lub CB) robiłem takie wyliczenie dla LX7 vs. RX100.

Domyślnie

Tu się akurat nie wypowiem bo nie wiem jak to jest ale raczej nie będzie to miało dla mnie aż tak dużego znaczenia
    Nikon D300, Nikkor AF-S 70-200 f/2,8G ED VRII, Sigma 50 F1.4 EX DG HSM, SB-900
    www.mateuszbanasik.digartfolio.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toleek8 Zobacz posta
    Tu się akurat nie wypowiem bo nie wiem jak to jest ale raczej nie będzie to miało dla mnie aż tak dużego znaczenia
    Różnice będą matematyczne, na odbiór nie będzie to miało żadnego wpływu. Będzie też tak dla innych ogniskowych (szeroki kąt), gdzie RX100 będzie miało ciut większe rozmycie.

Natomiast brak możliwości użycia lampy zewnętrznej w RX100, to dla mnie jednak duży minus.

Domyślnie

Jak umiesz to sobie policz
    Liczę:

lx-7 ekw 90mm f/11.8

rx100 ekw 100mm f/13.4

odległość 2m

go:

lx-7 (dla f/11) - 32,2cm

rx100 (dla f/13.5) - 30,9cm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    GO, likwidacja darków to tylko dwa przykłady. Dla mnie zdecydowanie bardziej powtarzalny jest obraz uzyskany z bezlusterkowca, lepiej radzi sobie ze światłem w kadrze.
    Mam niezły kompakt ale na wyjazdy kupiłem bezlusterkowca żeby wykorzystać możliwie w 100% wszystkie okazje do wykonania dobrego zdjęcia - jak jestem w ciekawym miejscu to wolę mieć namiastkę lustra.
    Mam kompakt od roku i jakoś nie zauważyłem żeby robił randomowo zdjecia. Nie wiem jaki masz kompakt, ale mój nie ma problemów z naświetlaniem i powtarzalnością. Po prostu są kompakty i kompakty. Rownie dobrze można by wysnuwać opinię na temat DSLR na podstawie Nikona D60, a obiektywów na podstawie jego kita, lub np. wygody pracy z analogiem na podstawie Zenita.

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A ja polecam wyciągnięcie z szafy jakiegoś starego kompakta i udowodnienie sobie, że to fotograf robi zdjęcia a nie aparat. A RX100 też bym chętnie kupił gdyby nie to, że obecnie mam już 3 aparaty i ciężko znaleźć argumentację za kolejnym
    No to jest własnie najlepsza droga zeby sobie wyrobić opinię o tym ze kompakty sa kiepskie, czyli wziecie starego modelu.

RX100, jest może ok, ale ma jedną, duzą jak dla mnie wadę, gdy rozważamy go jako jedyny aparat. Mianowicie nie ma stopki na zewnętrzną lampę błyskową, a w pewnych sytuacjach jest ona niezbędna aby wykonać dobre zdjęcie.
    W życiu dla potrzeb własnych lampy zewnętrznej nie używałem..
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Liczę:
    Na co liczysz? Chyba na to, że nikt nie zauważy Twojej ignorancji ...

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    W życiu dla potrzeb własnych lampy zewnętrznej nie używałem..
    Co nie znaczy, ze inni też nie używają ... kolega toleek8 ma lampę w stopce, więc prawdopodobnie używa(ł) ze swoim D300.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-04-2013 o 13:58

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów