Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Domyślnie

W końcu miałem porównanie na żywo aparatów Nex-5r oraz RX-100 i chyba wezmę jednak RX-100 ze względu na wielkość. Jakość też nie jest dużo gorsza od 5r z obiektywem 16-50. W przyszłym tygodniu będę kupował to podzielę się wrażeniami z użytkowania o ile nie zmienię wyboru
    Nikon D300, Nikkor AF-S 70-200 f/2,8G ED VRII, Sigma 50 F1.4 EX DG HSM, SB-900
    www.mateuszbanasik.digartfolio.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toleek8 Zobacz posta
    W końcu miałem porównanie na żywo aparatów Nex-5r oraz RX-100 i chyba wezmę jednak RX-100 ze względu na wielkość. Jakość też nie jest dużo gorsza od 5r z obiektywem 16-50. W przyszłym tygodniu będę kupował to podzielę się wrażeniami z użytkowania o ile nie zmienię wyboru
    Pomyśl do czego potrzebujesz aparatu.
    Dobry kompakt b.fajnie się uzupełnia z lustrzanką przy krótkich wyjściach gdy zdjęcia są robione przy okazji...
    Jeśli jednak planujesz jakieś wyjazdy, podróże to lepiej wsiąść bezlusterkowca z kitem i jedną jasną stałka. Niektóre ujęcia ciężko jest wykonać kompaktem i wtedy bezlusterkowce mają przewagę.

Domyślnie

Pomyśl do czego potrzebujesz aparatu.
    Dobry kompakt b.fajnie się uzupełnia z lustrzanką przy krótkich wyjściach gdy zdjęcia są robione przy okazji...
    Jeśli jednak planujesz jakieś wyjazdy, podróże to lepiej wsiąść bezlusterkowca z kitem i jedną jasną stałka. Niektóre ujęcia ciężko jest wykonać kompaktem i wtedy bezlusterkowce mają przewagę.
    Trochę przemyślałem wszystko i raczej nie będę potrzebował takiego aparatu jak 5R, RX-100 powinien mi w zupełności wystarczyć. Mało jeżdżę na wycieczki, a chcę mieć zawsze pod ręką aparat i ten jest właśnie idealny jeśli chodzi o wielkość i jakość zdjęć. Zawsze mogę go nosić w kieszeni nawet do dżinsów wejdzie Mały, lekki i poręczny chyba będzie idealny dla mnie. Jak je dzisiaj porównywałem to 5R jest sporo cięższy z obiektywem a to maleństwo nawet nie czuć w rękach może dlatego że cały czas robiłem zdjęcia lustrzankami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Niektóre ujęcia ciężko jest wykonać kompaktem i wtedy bezlusterkowce mają przewagę.
    Jakie np. tak z ciekawosci?
    Völkchlor

Domyślnie

Niektóre ujęcia ciężko jest wykonać kompaktem i wtedy bezlusterkowce mają przewagę.

A nie powinno byc tak: (?)

"Niektóre ujęcia ciężko jest wykonać" bezlusterkowcem i wtedy lustrzanki "mają przewagę".
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Jakie np. tak z ciekawosci?
    Zdjęcia z płytką GO, z długimi czasami naświetlania - przerabiano to na forum wiele razy. Z bezlusterkowcem mam większa kontrolę nad tym co chcę otrzymać.

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A nie powinno byc tak: (?)

"Niektóre ujęcia ciężko jest wykonać" bezlusterkowcem i wtedy lustrzanki "mają przewagę".
    Tutaj chodzi o kieszonkowe rozwiązania Kompakt vs Bezlusterkowiec.

Domyślnie

tylko ze nex ze standardowym zoomem 18-55 wcale nie jest kieszonkowy.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Zdjęcia z płytką GO, z długimi czasami naświetlania.
    Płytka głębia ok, choć mam swoje zdanie w kwestii pożądania rozmytego tła jako łatwego efektu i pomocnika w eliminowaniu bajzlu w kadrze w tle, ale to całkiem inny temat i nie ma sensu go tu wałkować.

Ale długie czasy? W swoim kompakcie mam maksymalny czas 180 sekund + B, czy chodzi o co innego - np. radzenie sobie z długim czasem?
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 03-04-2013 o 00:10
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Płytka głębia ok, choć mam swoje zdanie w kwestii pożądania rozmytego tła jako łatwego efektu i pomocnika w eliminowaniu bajzlu w kadrze w tle, ale to całkiem inny temat i nie ma sensu go tu wałkować.

Ale długie czasy? W swoim kompakcie mam maksymalny czas 180 sekund + B, czy chodzi o co innego - np. radzenie sobie z długim czasem?
    GO, likwidacja darków to tylko dwa przykłady. Dla mnie zdecydowanie bardziej powtarzalny jest obraz uzyskany z bezlusterkowca, lepiej radzi sobie ze światłem w kadrze.
    Mam niezły kompakt ale na wyjazdy kupiłem bezlusterkowca żeby wykorzystać możliwie w 100% wszystkie okazje do wykonania dobrego zdjęcia - jak jestem w ciekawym miejscu to wolę mieć namiastkę lustra.

Domyślnie

Ja już raczej nie będę zajmował się fotografią tak jak wcześniej z D300 tak więc wolę coś małego i poręcznego i nie musi być aż tak dobre jak lustrzanka ale też nie może być badziewne wydaje mi się że RX100 to najlepsze rozwiązanie, jakość zdjęć i rozmiar aparatu jest wystarczająca w zupełności. No i nagrywanie filmów Full HD. Chociaż nie twierdzę że nie chciałbym mieć NEX-5 ale wszystkiego nie można mieć

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów