Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Co ja tu robię

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie Co ja tu robię

Ostatnio edytowane przez timi ; 02-04-2013 o 14:11

Domyślnie

Pomimo braku światła, kadry wyszły fajnie, dobra jakość na wszystkich, a bonus niczego sobie

Domyślnie

Nigdy nie byłem na tyle blisko czapli siwej aby wykonać takie ujęcia, gratuluję. Podoba mi się 3, 4 i 5, szkoda tylko uciętych nóg. Czy robiłeś te zdjęcia z podchodu czy czatowni?
    D7100, N 300/f4 + TC14
    http://www.januszszyma.com/

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

W przypadku czapli i żurawi fotografowanie z podchodu to dość ciężka sztuka. Bestie są bardzo cwane. Tym bardziej gdy fotografujemy w korycie rzeki. Gdybyśmy ją podchodzili stojąca 2 m niżej raczej było by to dość trudne. O uzyskaniu niskiej perspektywy już nie wspominając. Dlatego takie zdjęcie, w obecnych warunkach -koryto Drwęcy wykonuje się z ukryć (czatownia) Czaple po pewnym czasie są na tyle ufne ze podchodzą bardzo blisko. Niestety brak światła mocno psuje efekt końcowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    brak światła mocno psuje efekt końcowy.
    Jakoś nie widzę, żeby zepsuł. Świetnie oddane warunki "zimowej czapli"

Aż chce się dokończyć tytuł: ooooo, co ty tutaj robiiiiiisz?

Piękne zdjęcia.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Piękny secik,gratki.
    Ostatnio widziałem w okolicach Poznania całe stada ,mocno zdziwionych ,na zaśnieżonych polach....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

E tam, brak światła. Było go na tyle, że set w całości jest super. Oddaje aurę pogodową ostatnich dni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kelvin Zobacz posta
    E tam, brak światła. Było go na tyle, że set w całości jest super. Oddaje aurę pogodową ostatnich dni.
    Pozwolę sobie zacytować, bo podobne mam odczucia.
    Ostatnia fotka piękna.
    Fuji

Domyślnie

Mi najbardziej podoba się 3 Tak kosmicznie to wygląda
    Na pozostałych, prócz ostatniego, przeszkadza mi trochę ten biały pas utworzony przez śnieg. Wiem, nie miałeś wyboru i zrobiłeś co się dało, ale jakoś tak mi coś to wadzi
    Generalnie cały zestaw na plus, światło dobre bo odzwierciedla nastrój w przyrodzie
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Dla mnie też trójka jest faworytem. Gratuluję spotkania
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Uprawnienia umieszczania postów