Szukaj
Pomimo braku światła, kadry wyszły fajnie, dobra jakość na wszystkich, a bonus niczego sobie![]()
Nigdy nie byłem na tyle blisko czapli siwej aby wykonać takie ujęcia, gratuluję. Podoba mi się 3, 4 i 5, szkoda tylko uciętych nóg. Czy robiłeś te zdjęcia z podchodu czy czatowni?
D7100, N 300/f4 + TC14
http://www.januszszyma.com/
W przypadku czapli i żurawi fotografowanie z podchodu to dość ciężka sztuka. Bestie są bardzo cwane. Tym bardziej gdy fotografujemy w korycie rzeki. Gdybyśmy ją podchodzili stojąca 2 m niżej raczej było by to dość trudne. O uzyskaniu niskiej perspektywy już nie wspominając. Dlatego takie zdjęcie, w obecnych warunkach -koryto Drwęcy wykonuje się z ukryć (czatownia) Czaple po pewnym czasie są na tyle ufne ze podchodzą bardzo blisko. Niestety brak światła mocno psuje efekt końcowy.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Piękny secik,gratki.
Ostatnio widziałem w okolicach Poznania całe stada ,mocno zdziwionych ,na zaśnieżonych polach....![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
E tam, brak światła. Było go na tyle, że set w całości jest super. Oddaje aurę pogodową ostatnich dni.
Mi najbardziej podoba się 3Tak kosmicznie to wygląda
Na pozostałych, prócz ostatniego, przeszkadza mi trochę ten biały pas utworzony przez śnieg. Wiem, nie miałeś wyboru i zrobiłeś co się dało, ale jakoś tak mi coś to wadzi
Generalnie cały zestaw na plus, światło dobre bo odzwierciedla nastrój w przyrodzie![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Dla mnie też trójka jest faworytem. Gratuluję spotkania![]()
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Skontaktuj się z nami