Generalnie wszytko ty zdjęciu wszystko leży i kwiczy: kadr, kolory, balans bieli, ostrość i jakość obrazu.
Zacznij od statywu, bo nocne zdjęć architektury nie robi się na f1.4
Jak już jesteśmy przy kościołach to fotka z mojego D600:
Szukaj
Generalnie wszytko ty zdjęciu wszystko leży i kwiczy: kadr, kolory, balans bieli, ostrość i jakość obrazu.
Zacznij od statywu, bo nocne zdjęć architektury nie robi się na f1.4
Jak już jesteśmy przy kościołach to fotka z mojego D600:
Kurcze jestem pod wrażeniem tego sprzętu, niesamowite iso, detal, DR i ogólnie kolorystyka do której nie można się przyczepić. trochę się obawiałem kolorów nikona, przyznaję że ten cały czarny pr jaki można było znaleźć w necie podziałał i na mnie. Generalnie jest dobrze inaczej niż w fuji ale da się to ogarnąć. Pierwszy dzień i puszka w sumie ogarnięta, af pewny bez pudeł, testowałem na moim małym synku i w świetle dziennym i żarowym i bardzo ładnie sobie radził z małym brzdącem. Obiektywy które były pewne z fuji tu też są oki, a te które lubiły nie trafić również kapryszą, na szczęście jest możliwość regulacjiDługo czekałem na sprzęt, który dorówna dynamiką fuji s5 i w końcu się doczekałem
Co do gripa to działa z baterią nikona a nie działa z enelopami.
można się w ten sposób skutecznie wyleczyć z publikowania swoich zdjęć na forachco prawda filtr nie w moim guście ale mojej uzależnionej od Instagrama znajomej by się pewnie bardzo podobało.
Borat - super zdjęcie!
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Tylko że jesli sie chce pokazac mozliwosci aparatu to sie pokazuje zdjecia z aparatu a nie z instagramopodobnymi filtrami, prawda ?
Dla odprężenia i zmiany kontekstu dorzucę swoje trzy z pierwszego testu polowego D600 na koncercie
Urszula Dudziak z zespołem, Jazz Cafe Łomianki, 8 marca 2013.
1.
2.
3.
Wywołane w LR.
W tym klubie robię zdjęcia regularnie, poprzednio przy użyciu D300, ale zdarzyło mi się sprawdzić D700 i Olympusa OM-DZainteresowanych praktycznym porównaniem obrazków z wymienionych puszek zapraszam na moją stronkę.
Zadowolony z zakupu D600 jestem i tyle. Uważam, że się sprawdza![]()
Ostatnio edytowane przez Lucjusz ; 30-03-2013 o 10:37 Powód: uzupełnienie wpisu
Takie komentarze skutecznie zniechęcają do wklejania jakichkolwiek sampli, niezależnie czy mam zdjęcie zrobione miod cud malina czy pstryka poglądowego. Toż to nie galeria. Zgadzam się, że mogłobybyć lepsze. Przepraszam, ale komentarz w stylu "kupno lepszego aparatu lepszego fotografa z Ciebie nie zrobi" kompletnie do tematu nic nie wnosi- zastanawiam się więc nad intencją pisania tego typu komentarzy. W końcu taka uwaga także nie powoduje, że jej autor jest bardziej warygodny, wręcz odwrotnie. Piaskownica.
Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski
a co ten "sampel" wniósł do tematu? z pewnością Ci którzy zastanawiali się nad zakupem tego aparatu teraz pójdą i kupią bo "robi świetne zdjęcia". Jeśli ktoś chce coś publikowac to powinien liczyc się z tym, że może zostac to skrytykowane, jeśli się czegoś nie potrafi to należy cwiczyc i się uczyc. Pozdrawiam wszystkich obrońców, którzy zapewne potrafią równie wiele co autor zdjęcia i może dlatego go tak bronią... bo chyba lepiej komuś powiedziec, że cos jest do bani i należy to poprawic, niż klepac go po plecach i mówic, że jest super.
D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560
Skontaktuj się z nami