Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: bazancik

Domyślnie bazancik

Witam serdecznie.
    Jest to pierwsze zdjecie w tym dziale,ktorym chcialbym sie podzielic."Pstrytkam" od niedawna,wiec prosze o wyrozumialosc.Wszystkie opinie sa mile widziane.
    Zdjecie zrobilem z okna samochodu przy drodze.wszystkie ustawienia na manual

Dziekuje i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kudlaty1 ; 27-03-2013 o 23:03

Domyślnie

Ustawienia nie mają tu nic do rzeczy. Zdjęcie raczej niskich lotów. Bażanta za wiele nie widać, ogólny bałagan,kadr też mało interesujący. Zwykłe zdjęcie zrobione z okna samochodu.

Zdjęcie powinieneś wstawić w poście, nie tylko link.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Dzieki za opinie.To poczatki,od czegos trzeba zaczac
    Moze pozniej bedzie lepiej.
    pozdrawiam

Domyślnie

Kolory ma zacne ten bażancik ale cała reszta niestety w barwach podobnych więc...zlało się to wszystko. Poza tym za dużo czerwonego jak dla mnie i mój skalibrowany monitor
    Manual niewiele tu pomógł - nie wiem, jakie masz body, ale trzeba było się pobawić balansem bieli. Wiem, wiem...z okna samochodu. Czasu nie było Ale ostrość na nim złapałeś dobrze - przynajmniej na piórach

Jakim obiektywem to robiłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Kolory ma zacne ten bażancik ale cała reszta niestety w barwach podobnych więc...zlało się to wszystko. Poza tym za dużo czerwonego jak dla mnie i mój skalibrowany monitor
    Manual niewiele tu pomógł - nie wiem, jakie masz body, ale trzeba było się pobawić balansem bieli. Wiem, wiem...z okna samochodu. Czasu nie było Ale ostrość na nim złapałeś dobrze - przynajmniej na piórach

Jakim obiektywem to robiłeś?

Dzieki za opinie.puszka d3000,m42 hanimex 135,2.8,akurat taki mialem podpiety.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Aaaaa...to stąd ten full manual Nieźle wyszło, tym bardziej, że jak sam piszesz pstrykasz od niedawna...i to w manualu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Aaaaa...to stąd ten full manual Nieźle wyszło, tym bardziej, że jak sam piszesz pstrykasz od niedawna...i to w manualu
    Probuje tylko w trybie M (innych nie uzywam).jak wejda w krew wszelkie ustawienia, to bedzie swietna zabawa.
    pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kudlaty1 Zobacz posta
    Dzieki za opinie.puszka d3000,m42 hanimex 135,2.8,akurat taki mialem podpiety.
    Pozdrawiam.
    a mi pokazuje, że zrobiłeś 70-300 na 170 mm to jak było
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek_d Zobacz posta
    a mi pokazuje, że zrobiłeś 70-300 na 170 mm to jak było
    Najmocniej przepraszam za bledna informacje.z tego wynika,ze to byla sigma 70-300.mea culpa.
    Prawie zawsze mam podpiety jakis M42 i tej sigmy nie uzywam,bo strasznie mydli.dlatego ten blad.
    Nastepnym razem bede uwazal na szczegoly.

A tak poza tym ,to gdzie znalezc informacje,jakim szklem byla robiona fotka,bo ja z komputra cienki jak bibula,

przepraszam i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów