Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Plecak na aparat.

Witam, już jakiś setny post na ten sam temat. Czytałem inne tematy i wybrałem kilka plecaków ale nie mogę się zdecydować który.

SLRC-206
    http://www.caselogic.com/en-US/US/Pr...LaptopBackpack

Lowepro - Pro Runner 450AW
    http://products.lowepro.com/product/...%20AW,2184.htm

Lowepro- Flipside 400AW
    http://products.lowepro.com/product/...AW,2116,14.htm

Zależy mi na tym by była przegroda na Laptopa (13" MBP), jakaś kieszeń czy coś na jedzenie (7days czy jakaś kanapka, coś takiego) i pice. Mam D7000 z 18-105 (KIT) i 70-300 1:4-5.6G. Chciałbym aby plecak nie był taki, że jak wsadzę aparat i wszystkie inne pierdoły upchany po brzegi tylko, żeby zostało trochę miejsca np na jedzenia.

Oczywiście możecie mi dawać swoje sugestie- inne zacne plecaki niż te co wymieniłem. Cenowo nie chciałbym przekraczać 500zł - to jest taki max max nie do przekroczenia (chyba, że naprawdę warto) a tak to 400zł to taki sobie po porostu limit jak nic specjalnego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymon Nowak Zobacz posta
    Witam, już jakiś setny post na ten sam temat. Czytałem inne tematy i wybrałem kilka plecaków ale nie mogę się zdecydować który.

SLRC-206
    http://www.caselogic.com/en-US/US/Pr...LaptopBackpack
    Po korzystaniu z Lowepro i Crumpler'a decydowałbym się na Case Logic, który wydaje się najmniej "szmaciany". Chociaż do solidnych toreb Crumpler mu daleko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darpi Zobacz posta
    Po korzystaniu z Lowepro i Crumpler'a decydowałbym się na Case Logic, który wydaje się najmniej "szmaciany". Chociaż do solidnych toreb Crumpler mu daleko
    mhm, to prawda ale cóż. Crumplery mimo iż niby takie najlepsze mi wcale nie odpowiadają zbyt przecenione jakieś takie nijakie.

Domyślnie

Case Logic na zdjęciach wygląda przyzwoicie. Jutro po szkole wybieram się do Fotofarma pooglądać w realu plecaki. Jak będzie to się mu dokładnie przyjże.

Domyślnie

Ja mam i bardzo sobie chwale Vanguard adaptor 46 i bardzo sobie chwale to co masz ze spokojem wejdzie i zostanie jeszcze miejsce mało popularne a mają bardzo dobrą jakość
    aaa tu go opisałem http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=225718
    D750, D90, S8, F14, N35D,N180ED SB700

Domyślnie

Posiadam Lowepro Flipside 400AW od jakichś dwóch lat. Kieszeni dedykowanej na laptopa nie ma, choć jeśli jest mały to można próbować włożyć go do kieszeni z przodu.
    Sam plecak polecam - pojemny i wygodny w noszeniu. Noszę D800 + 70-200/2.8 + 16-35 + 50/1.4 i jest jeszcze sporo miejsca.
    Cecha szczególna - jest otwierany od strony pleców noszącego. Wada - trzeba go ściągać z pleców żeby wyciągnąć sprzęt, zaleta - nie muszę się martwić, że ktoś stojący za mną "częstuje się" moim sprzętem (imprezy masowe)
    Plus dla polskiego dystrybutora - zgubiłem szelkę trzymającą statyw, na łódzkich targach foto dostałem zapewnienie, że szelkę dostanę gratis - przysłano pocztą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir Zobacz posta
    Posiadam Lowepro Flipside 400AW od jakichś dwóch lat. Kieszeni dedykowanej na laptopa nie ma, choć jeśli jest mały to można próbować włożyć go do kieszeni z przodu.
    Sam plecak polecam - pojemny i wygodny w noszeniu. Noszę D800 + 70-200/2.8 + 16-35 + 50/1.4 i jest jeszcze sporo miejsca.
    Cecha szczególna - jest otwierany od strony pleców noszącego. Wada - trzeba go ściągać z pleców żeby wyciągnąć sprzęt, zaleta - nie muszę się martwić, że ktoś stojący za mną "częstuje się" moim sprzętem (imprezy masowe)
    Plus dla polskiego dystrybutora - zgubiłem szelkę trzymającą statyw, na łódzkich targach foto dostałem zapewnienie, że szelkę dostanę gratis - przysłano pocztą
    hmm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymon Nowak Zobacz posta
    Mam ten plecak i jak dla mnie jest super.
    Mnóstwo miejsca i znakomity dostęp po odchyleniu klapki.
    Wiele plecaków ma słaby dostęp do części zawartości bo klapka nie do końca się otwiera/ odchyla.
    Podoba mi się też rączka z boku, można go nosić jak torbę.
    To już mój trzeci plecak i pierwszy który mi pasuje.
    Tylko ogólnie to jest naprawdę duży plecak.
    Jak zapełnisz go sprzętem do pełna to waży tonę

Domyślnie

Dolacze sie do tematu, szukam plecaka na rowerem co by mógł pomieścić zestaw D800+70-200/2.8 i 24-70/2.8 ważne aby wszedł korpus z zapietym 70-200 i był szybki dostęp do niego, patrzyłem na ten z poprzedniego postu ale dostęp do sprzętu jest dopiero po otwarciu pełnej tylnej ściany plecaka, ka chciałbym wyciągnąć tylko aparat z podpietym obiektywem.
    Macie jakąś propozycję?

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Domyślnie

Z tych 3 wymienionych w pierwszym poście w SLRC206 można odsunać samą górną cześć (są rzepy ograniczające) i wyciągać aparat nie odsłaniając całego sprzętu. F100 z gripem się mieści, więc i D800 się zmieści. Nie wiem jak z 70-200 - zmieścić się zmieści raczej bez przeszkód, ale wyciągnąć to?
    Ale ogólnie plecak przywielki jak na rower, a i usztywnienie spodu w tym wypadku może przeszkadzać, moim zdaniem.

Uprawnienia umieszczania postów