Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wrona siwa

Domyślnie Wrona siwa

Ptak dość pospolity ale i tak ładny w swej prostocie. Może i Wam też przypadnie do gustu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Co to za szumek?
    Szumek matrycowy + wyciągania z cienia + gęsta mgła + płaskie światło + brak światło cienia= przeszkadza w odbiorze?

Domyślnie

Sama wrona jest ok, tylko tło (zwłaszcza prawy górny róg) wygląda jakbyś robił D50 na ISO 1600.
    Ostatnio edytowane przez sztefanek ; 18-03-2013 o 12:32

Domyślnie

Sama wrona jest ok, tylko tło (zwłaszcza prawy górny róg) wygląda jakyś robił D50 na ISO 1600.
    Jak się nie ma światła to się ma szumik.

Domyślnie

Niby tak, ale w EXIFie masz napisane: D800 plus ISO 500 co mnie bardzo dziwi.

Domyślnie

Niby tak, ale w EXIFie masz napisane: D800 plus ISO 500 co mnie bardzo dziwi.
    ... ja się nie dziwię - to tylko w materiałach reklamowych Nikony nie szumią ładna ta wrona - szum można zlikwidować
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Mi się podoba tylko troszkę jakby MZ więcej dołu o 1-2 cm. Jakby jej lekko pazurek obciąłeś

Domyślnie

Dziękuję. Mnie osobiście ten szum wogóle nie przeszkadza. Kiedyś, nie tak dawno temu byłem strasznym szumofobem i bałem się wychodzić na wyższe czułości. Dziś taki szum wg mnie dodaje uroku, takiej naturalności. Bo wiadomo, że jak brak światło cienia i zdjęcie jest tak naprawdę płaskie to szum jest nieunikniony, taki naturalny. Pewnie niektórzy powiedzą, że sobie wmawiam...

Domyślnie

Nie kupuję zdjęcia. Moim zdaniem wyciąganie słabo naświetlonego, przeciętnego ujęcia nie miało sensu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów