Close

Strona 90 z 239 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Aktualnie mieszkam w Warszawie, raptem parę km od serwisu.
    Gdyby było źle to szukałbym innego serwisu.
    Chłopakom już parę sztuk musiało się przez ręce przewinąć to i doszli do wprawy.
    Ja osobiście jestem zadowolony z efektów jak również z obsługi.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Aktualnie mieszkam w Warszawie, raptem parę km od serwisu.
    Gdyby było źle to szukałbym innego serwisu.
    Chłopakom już parę sztuk musiało się przez ręce przewinąć to i doszli do wprawy.
    Ja osobiście jestem zadowolony z efektów jak również z obsługi.
    Pozdrawiam Mirek
    Pewnie masz rację, ale na szkle o którym piszesz/opierasz, że jest ok. 16-35 f4 nie znalazłem wady, za to na 14-24 i 50 1,4 jest wyraźnie widoczna.

czyli paranoi ciąg dalszy
    Ostatnio edytowane przez Darpi ; 16-03-2013 o 01:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darpi Zobacz posta
    Pewnie masz rację, ale na szkle o którym piszesz/opierasz, że jest ok. 16-35 f4 nie znalazłem wady, za to na 14-24 i 50 1,4 jest wyraźnie widoczna.

czyli paranoi ciąg dalszy
    Dobrze, że nie stać mnie na 14-24, więc mnie paranoja nie dotyka

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Dobrze, że nie stać mnie na 14-24, więc mnie paranoja nie dotyka
    Rozwiązanie problemu D800 bez odwiedzania serwisu - szkła z f>4
    Tyle plusów i jeszcze ta oszczędność

Domyślnie

Darpi na tym zdjęciu z L to co właściwie jest ostre ? Ostrość ustawiła się na 14 mm ? Rozumiem, że gdyby zrobić osobę w plenerze ostrośc będzie z metr za nią ? Może w końcu zrobi się cieplej i będę mógł zrobić fotkę w plenerze, żeby swoj przetestować.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    Darpi na tym zdjęciu z L to co właściwie jest ostre ? Ostrość ustawiła się na 14 mm ? Rozumiem, że gdyby zrobić osobę w plenerze ostrośc będzie z metr za nią ? Może w końcu zrobi się cieplej i będę mógł zrobić fotkę w plenerze, żeby swoj przetestować.
    To jest właśnie niewytłumaczalne dla mnie. Wygląda to tak, jakby lewy punkt AF, w ogóle nie ustawił ostrości nigdzie. W przypadku mojego korpusu, było tak samo. Na LV - w punkt, na fazowym - brak jakiejkolwiek ostrości, w jakimkolwiek miejscu. To znaczy, niby jest miejsce, gdzie powinna znajdować się ostrość, ale jest tam wielkie mydełko. Na szczęście po wizycie w serwisie, to się zmieniło i teraz działa dobrze.

Domyślnie

właśnie tak to wygląda .. ja głownie przy portretach korzystam z prawego, lub środkowych więc wady u siebie nie odkryłem ... jak się zrobi cieplej i będę miał okazję sprawdzę ...
    Nikon

Domyślnie

Właśnie sęk w tym, że trudno powiedzieć "na co i czy w ogóle" ale prędzej bym rzucił ewidentny BF po innych próbkach.
    Testowałem na różnych czasach, z flash'em i bez.

Domyślnie

właśnie tak to wygląda .. ja głownie przy portretach korzystam z prawego, lub środkowych więc wady u siebie nie odkryłem ... jak się zrobi cieplej i będę miał okazję sprawdzę ...
    Zainspirowany tym że ktoś kiedyś widział na sklepowej półce puszkę bez znanej usterki "wymacałem" dzisiaj kilka innych body (nr seryjne 6091... do 6094....) znajdujących się w mojej okolicy. Prawidłowość/powtarzalność tej wady jest niepodważalna.

Z dużą (graniczącą z absolutną) pewnością zaręczam, że w mojej okolicy nie można (jeszcze?) kupić D800 z poprawnie działającym lewym punktem AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    owszem są- choćby puszka fatmana jest bez tej wady
    A może Fatman przemilczał to i tamto...
    Żart jeden wyjątek tylko potwierdza regułę

Strona 90 z 239 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów