Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Mondeo ST220

Domyślnie Mondeo ST220

Witam

Nie zaśmiecam forum każdym pstrykiem jaki zrobię. Często przeglądam forum oglądając, analizując, czytając komentarze i próbuję jakoś to poskładać w całość. Dziś kolejny sprawdzian moich umiejętności tym razem w innej kategorii. Liczę na konkretne komentarze, z których można coś wynieść

Mondeo ST220 - sesyjka na potrzeby sprzedaży. Czy jest w tym coś więcej niż alledrogo?

1.

2.
    3.
    4.
    Ostatnio edytowane przez Buyek ; 10-03-2013 o 11:02
    D5000, N18-105 VR, N35/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buyek Zobacz posta
    Witam

Nie zaśmiecam forum każdym pstrykiem jaki zrobię. Często przeglądam forum oglądając, analizując, czytając komentarze i próbuję jakoś to poskładać w całość. Dziś kolejny sprawdzian moich umiejętności tym razem w innej kategorii. Liczę na konkretne komentarze, z których można coś wynieść

Mondeo ST220 - sesyjka na potrzeby sprzedaży. Czy jest w tym coś więcej niż alledrogo?

1.
    2.
    3.
    4.
    Mnie brakuje trochę nieba. Po zmniejszeniu trzeba wyostrzyć.

Pzdr.

P.S.
    Jak wstawiasz adres obrazka to podstawia się ułatwienie z napisanym już "http://". Czyli przed wklejeniem adresu obrazka trzeba ten wpis zaznaczyć i nadpisać nowym, pełnym adresem.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 10-03-2013 o 11:06
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Dziękuję za poprawienie

Domyślnie

Zawsze mi się ten samochód podobał. Tutaj nie jest inaczej ale to się tyczy tylko samochodu. Zdjęcia raczej nadają się do powtórki. Już piszę co mi leży na wątrobie:
    - Wspomniany brak nieba.
    - brak kontrastu dzięki czemu zdjęcia wyglądają na sprane.
    - bałagan w kadrach sugerowałbym robić zdjęcia w miejscu gdzie nie ma elementów rozpraszających.
    - unikałbym przechylonych kadrów.

Pozdrawiam !
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Ja dodam jeszcze od siebie, że powienieneś usunąć wyrastające z samochodu słupy (Zwałaszcza na 2 i 3), schować antenę CB i dokładniej umyć auto.
    Zauważ, że koła i dół zderzaków są w błocie.W PS`ie są to 2-3 minuty roboty.
    D600 / 28-70 2.8 / 50 1.8 / 70-210 4-5.6

Domyślnie

Filtr polaryzacyjny by się przydał.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Dzięki za cenne komentarze.

"Brak nieba" to efekt raczej mojego eksperymentowania z obróbką, jak widać bez owacji.
    Bałagan w kadrach - tego się spodziewałem
    Przechylone kadry - choć podstawy mówią co innego to takie szaleństwo czasami się opłaca, sami przyznacie
    Ukrywanie wystających z za auta elementów z pewnością poprawiłoby wizerunek końcowy.

Zdjęcia były robione na potrzeby sprzedaży więc nie nastawiałem się aż tak na ich obróbkę. Autko już poszło więc kolejna sesyjka z nim będzie awykonalna, jednak postaram się jeszcze wydusić coś z tego co mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Filtr polaryzacyjny by się przydał.
    Popieram.

Domyślnie

Panowie, Marumi WaterProof Coat UV 67mm ze szkiełka nie ściągany.

Domyślnie

Polar, nie UV.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów