Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Siła spokoju

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    hmmm na 3 też masz takie wrażenie?
    O ile na 1 i 2 niebo zostało "potraktowane" gradientem - może zbyt mocno?? - i stąd masz taki odbiór?, to 3 była właściwie nietykana... 4 to zupełnie inna sytuacja - no ale ta do Ciebie mówi najlepiej więc ją zostawmy w spokoju
    Zrobiłem dzisiaj kalibrację monitora . Cofam wrażenia, ale tylko z trójki. Nadal jednak 4 najlepsza

Domyślnie

Trzy pierwsze bomba
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Ta poprawiona wersja mi pasuje. Woda jakby bardziej lustrzana, a lustro sie dobrze kojarzy
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

suuper, mnie się podbają

a ostatnie czym robione?, mozna jakies szczegoly (przysłona, czas..)?
    gratuluje,
    l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l

Domyślnie

ESOX
    wszystkie fotki robione tym samym: D80 + 18-70, z tego prostego powodu, że nie mam nic innego

Dane z exifu ostatniego zdjęcia:
    f/8; 1/250s; ISO 400; 70mm, CW, Auto WB - zapisane jak wszystkie jako NEF, potem "wywoływane" za pomocą C1 LE
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Ucieknie Ci woda z tych jezior - wszystkie są przechylone w lewo. Celowo? Kiedyś kupiłem D70 z krzywo osadzoną matrycą - oddałem go czym prędzej...
    "Jedynka" po wyprostowaniu i odsmoleniu:
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Ucieknie Ci woda z tych jezior - wszystkie są przechylone w lewo. Celowo? Kiedyś kupiłem D70 z krzywo osadzoną matrycą - oddałem go czym prędzej...

Wiedziałam!
    Wiedziałam, że w końcu musi się okazać, że mój aparat jest zepsuty...

Jasne, że przechył nie jest celowy.
    Zanim jednak rzucę się na allegro, żeby go wystawić do sprzedaży to trzeba, by mi sprawdzić w bardziej obiektywny sposób po czyjej stronie leży "wina".
    Najśmieszniejsze jest to, że ja patrzę na Twoją poprawioną, wyprostowaną wersję to mam niezmienne wrażenie, że .... jest mocny przechył na prawo Serio - tak to widzę!

Prawdą jest, że nigdy zdjęć nie poddaję żadnym pomiarom geometrycznym więc zwalę na razie winę na moje kaprawe oko.
    Pozdr
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów