Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie kopie ktos Bitcoin'y?

O temacie dowiedzialem sie wczoraj, od rana intensywnie czytam, zagonilem juz swoja 6870 do kopania i tak sie zastanawiam... jest sens inwestowac w sprzet tylko do kopania? Mysle nad jakims maxymalnie budzetowym configiem - plyta+proc+ram za 150zl, markowy zasilacz za 2 stówki no i GPU ktore na siebie pracuje. Na chwile obecna sie to oplaca ale jak bedzie np za pol roku? Jest tu jakas wróżka ;] ??
    .

Domyślnie

Już w tej chwili jest to nieopłacalny biznes, chyba że prąd masz za darmo.

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Czytałem o tym ostatnio i na wszelakich forach piszą to samo co costi... jest to aktualnie nieopłacalne.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Czytałem o tym ostatnio i na wszelakich forach piszą to samo co costi... jest to aktualnie nieopłacalne.
    A pisza to zapewnie ci ktorzy maja w domu po kilka PC, w kazdym po 4GPU i zakręcone grzejniki na zime. W sumie to sie nie dziwie, po co ludzi zachecac do tego zeby byli dla nas konkurencja. Na dzien dzisiejszy jest to jeszcze oplacalne na kartach AMD, jak bedzie za pol roku, nie wiem. Dlatego pytalem czy jest tu jakas wróżka.
    .

Domyślnie

masz: http://forum.bitcoin.pl/kopanie-solo-t1758-10.html jeden z wielu wątków i życzę powodzenia w górnictwie
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Czytam to i czytam, i tak tego nie rozumiem
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Nie tylko ty
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Uff..., już się bałem, że to ja jakiś wyjątkowo ciemny jestem
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    A pisza to zapewnie ci ktorzy maja w domu po kilka PC, w kazdym po 4GPU i zakręcone grzejniki na zime. W sumie to sie nie dziwie, po co ludzi zachecac do tego zeby byli dla nas konkurencja. Na dzien dzisiejszy jest to jeszcze oplacalne na kartach AMD, jak bedzie za pol roku, nie wiem. Dlatego pytalem czy jest tu jakas wróżka.
    Śledzę temat od ok. półtora roku i już gdzieś rok temu koszt prądu przewyższał uzysk z kopania. A poziom trudności rośnie (więc uzysk maleje) przecież cały czas. No chyba, że BTC jakoś dużo ostatnio zyskało na wartości.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

http://www.bitminer.pl/ <- kalkulator oplacalnosci.

Kurs ostatnio poszedl mocno w góre, poki co sie oplaca. Nie ma z tego jakis kokosów, ale zainwestowane pieniadze w gpu zwracaja sie po 0,5-1 roku. Na chwile obecna oczywiscie.
    .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów