A lustro w F3 głośno klapie ?
Szukaj
A lustro w F3 głośno klapie ?
Dość głośno, ale jak podłączysz MD-4 to lustra wcale nie słychać.![]()
Bierz tylko pod uwagę, że F3 z motorem wypełnionym bateriami to kawał ciężkiego klocka. Jeśli dobrze pamiętam jak ważyłem, to ten zestaw z podpiętą 50/1.8 to 1,7kg
Oprócz tego, to aparat (dla mnie) bez wad i mega pancerny. Miesiąc temu upadł mi w zamieszaniu na dworcu autobusowym pryzmatem na betonowy chodnik (tak około 1,5m lotu) - zero śladu na aparacue, tylko jeszcze płytę chodnikową wymienić i po sprawie![]()
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Dwie pastylki SR44 (nie wyczerpują się nieużywane) zajmują mniej miejsca niż filtr. Poza tym wystarczają na bardzo długo. Argument, że F3 jest na baterie jest bardzo wątłym argumentem.![]()
Ja i tak wolę FM3AF3 ma dla mnie mało wygodny wizjer (wyświetlanie w im informacji konkretnie).
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Robię zdjęcia f3 od listopada poprzedniego roku i powiem, że jestem pod wielkim wrażeniem. Aparat na tyle niewielki, że można mieć go ze sobą wszędzie, a z podpiętym 50 1.8 e jest tak niewielki niczym dzisiejsze bezlusterkowce. W rękach jakby nic, a jednak coś. Ponadto robiąc zdjęcia na ulicy nikt nie zwraca na Ciebie uwagi. Prędzej ludzie uciekną przed kimś z cyfrą, a na Ciebie nawet nie spojrzą, póki nie wyzwolisz migawkiCo do wizjera: w ciemnych miejscach cholernie ciężko jest odczytać wskazania wyświetlacza: czas +/- bywa uciążliwe czasem.
Czy wajcha naciagu filmu w F3 ma dosc znaczny luz? W moim dosc mocno jest to zauwazalne szczegolnie w pionie.
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Skontaktuj się z nami