Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: F3

Domyślnie

A lustro w F3 głośno klapie ?

Domyślnie

Dość głośno, ale jak podłączysz MD-4 to lustra wcale nie słychać.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław (Żory)

Domyślnie

Bierz tylko pod uwagę, że F3 z motorem wypełnionym bateriami to kawał ciężkiego klocka. Jeśli dobrze pamiętam jak ważyłem, to ten zestaw z podpiętą 50/1.8 to 1,7kg

Oprócz tego, to aparat (dla mnie) bez wad i mega pancerny. Miesiąc temu upadł mi w zamieszaniu na dworcu autobusowym pryzmatem na betonowy chodnik (tak około 1,5m lotu) - zero śladu na aparacue, tylko jeszcze płytę chodnikową wymienić i po sprawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dudi_ Zobacz posta
    to aparat (dla mnie) bez wad
    Wyjmij baterie
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Wyjmij baterie
    Mistrz ciętej riposty.

Kkiedyś na rajdzie w Belgii padła bateria w FM2. Oj, jak się cieszyłam, ze nie pracuję F3
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Wyjmij baterie
    Pozostaje nadal mechanicznie realizowany czas 1/60 oraz T więc biedy nie ma.

Domyślnie

Dwie pastylki SR44 (nie wyczerpują się nieużywane) zajmują mniej miejsca niż filtr. Poza tym wystarczają na bardzo długo. Argument, że F3 jest na baterie jest bardzo wątłym argumentem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja i tak wolę FM3A F3 ma dla mnie mało wygodny wizjer (wyświetlanie w im informacji konkretnie).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Robię zdjęcia f3 od listopada poprzedniego roku i powiem, że jestem pod wielkim wrażeniem. Aparat na tyle niewielki, że można mieć go ze sobą wszędzie, a z podpiętym 50 1.8 e jest tak niewielki niczym dzisiejsze bezlusterkowce. W rękach jakby nic, a jednak coś. Ponadto robiąc zdjęcia na ulicy nikt nie zwraca na Ciebie uwagi. Prędzej ludzie uciekną przed kimś z cyfrą, a na Ciebie nawet nie spojrzą, póki nie wyzwolisz migawki Co do wizjera: w ciemnych miejscach cholernie ciężko jest odczytać wskazania wyświetlacza: czas +/- bywa uciążliwe czasem.

Domyślnie

Czy wajcha naciagu filmu w F3 ma dosc znaczny luz? W moim dosc mocno jest to zauwazalne szczegolnie w pionie.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów