SanDisk 3x1 ale w wewnętrznym w laptopie wyniki podobne, za to w takim noname za 1pln wyszło ok 17 MB/s
Szukaj
SanDisk 3x1 ale w wewnętrznym w laptopie wyniki podobne, za to w takim noname za 1pln wyszło ok 17 MB/s
Ja wczoraj kupiłem Sandisk SDHC 8GB 95MB/s, zobaczymy jak to cudo działa. Przy NEF i seriach taki transfer może być przydatny![]()
Daj znak jak sobie radzi!
kazziXperia + Tapatalk 2
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Nikon 1 (J1 i V1) nie wykorzystują prędkości takich kart. Podobnie jak wszystkie modele Nikona sprzed 2012r.
Wyniki podobne jak D7000, którego "osiągi" możecie zobaczyć tu:
http://www.robgalbraith.com/bins/cam...cid=6007-12454
Czyli do aparatów poza D600, D800 czy D3200 nie ma sensu kupowac kart wyższych niż zwykle Extreme'y 30MB/s, bo i tak ich nie wykorzystają - chyba że ktoś potrzebuje szybkiego transferu na komputer, najlepiej przez czytnik z USB 3.0.
kazziXperia + Tapatalk 2
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
na tak na moje - to różnica między 30MB/s a 40MB/s jednak jest - i przy zapisie przez aparat, i przy podglądzie fot na wyświetlaczu i przy odczycie przez czytniki (D800 i czytnik usb3)
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.
Ja tak subiektywnie - mam Sandiski 95MB i mam Samsungi ok. 30Mb/s. Sandisk jest minimalnie szybszy. MINIMALNIE.
Skontaktuj się z nami