Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Karta SD

Domyślnie

SanDisk 3x1 ale w wewnętrznym w laptopie wyniki podobne, za to w takim noname za 1pln wyszło ok 17 MB/s

Domyślnie

Ja wczoraj kupiłem Sandisk SDHC 8GB 95MB/s, zobaczymy jak to cudo działa. Przy NEF i seriach taki transfer może być przydatny

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Daj znak jak sobie radzi!

kazziXperia + Tapatalk 2
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Ja wczoraj kupiłem Sandisk SDHC 8GB 95MB/s, zobaczymy jak to cudo działa. Przy NEF i seriach taki transfer może być przydatny
    Nikon 1 (J1 i V1) nie wykorzystują prędkości takich kart. Podobnie jak wszystkie modele Nikona sprzed 2012r.
    Wyniki podobne jak D7000, którego "osiągi" możecie zobaczyć tu:
    http://www.robgalbraith.com/bins/cam...cid=6007-12454

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Czyli do aparatów poza D600, D800 czy D3200 nie ma sensu kupowac kart wyższych niż zwykle Extreme'y 30MB/s, bo i tak ich nie wykorzystają - chyba że ktoś potrzebuje szybkiego transferu na komputer, najlepiej przez czytnik z USB 3.0.

kazziXperia + Tapatalk 2
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

na tak na moje - to różnica między 30MB/s a 40MB/s jednak jest - i przy zapisie przez aparat, i przy podglądzie fot na wyświetlaczu i przy odczycie przez czytniki (D800 i czytnik usb3)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    na tak na moje - to różnica między 30MB/s a 40MB/s jednak jest - i przy zapisie przez aparat, i przy podglądzie fot na wyświetlaczu i przy odczycie przez czytniki (D800 i czytnik usb3)
    Przy D800, D600 i chyba też D3200 różnica będzie... Ale przy Nikonie 1 J1/V1 raczej jej nie będzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Przy D800, D600 i chyba też D3200 różnica będzie... Ale przy Nikonie 1 J1/V1 raczej jej nie będzie.
    moze byc. jednak Nikon z jakiegos powodu testowal V1 z karta Toshiby R95 W80MB/s (strona 180 instrukcji obslugi/dokumentacji aparatu)
    W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.

Domyślnie

Ja tak subiektywnie - mam Sandiski 95MB i mam Samsungi ok. 30Mb/s. Sandisk jest minimalnie szybszy. MINIMALNIE.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    Ja tak subiektywnie - mam Sandiski 95MB i mam Samsungi ok. 30Mb/s. Sandisk jest minimalnie szybszy. MINIMALNIE.
    może masz urządzenie (czytnik, aparat, laptop?), ktore nie daje rady?
    Przecież nawet uwzględniając cały marketingowy bełkot, Sandisk powinien być przynajmniej dwa razy szybszy.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów