Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie

Witajcie
    Mam mały dylemat. Ostatnio trochę mi się zasób sprzętowy zwiększył i muszę pomyśleć o czymś większym niż torba na ramię.
    Czy ktoś z forumowych kolegów miał/ aktualnie posiada plecak firmy JPA : http://allegro.pl/plecak-foto-na-wsz...065852849.html (taki jak na aukcji)?
    Zmieścić musi się to co w podpisie (d90 z gripem) + holder cokinów i jakieś filtry.
    Naczytałem się trochę starszych tematów i z góry oświadczam, że Vanguard i lepsze Lowepro to nie moja półka finansowa
    Ktoś może polecić coś dobrego w okolicach 200-250 zł ?
    Nie upieram się koniecznie przy plecaku : > Jeśli ktoś zna dobrą torbę do przechowywania sprzętu proszę się podzielić taką informacją

Serdeczne pozdrowienia

Przydatne będą jakiekolwiek propozycje
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 01-03-2013 o 21:59 Powód: Łączenie postów
    d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622

Domyślnie

Mam plecak JPA (innym model) i nie polecam. Szybko połamały się suwaki, przeciętnej jakości materiał, który szybko się niszczy. Wyłożony w środku dość cienką warstwą gąbki, która jest zbyt miękka i plecak nie ma sztywności. Ogólnie tania szmata, na którą szkoda kasy.

Cytat Zamieszczone przez kompoman Zobacz posta
    Naczytałem się trochę starszych tematów i z góry oświadczam, że Vanguard i lepsze Lowepro to nie moja półka finansowa
    Dokładasz do tych 250 zł 60 zł i masz Lowepro FLIPSIDE 400
    Pożyczałem od kumpla na wakacje, jest bardzo wygodny, solidny i znacznie lepiej wykonany.
    http://allegro.pl/promocja-plecak-lo...049039493.html

Ewentualnie Case logic SLRC206. Mam torbę tej firmy, bardzo dobrze wykonana, wysokiej jakości materiał o odpowiedniej sztywności dobrze zabezpieczający sprzęt.
    http://allegro.pl/case-logic-plecak-...045063476.html
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Dosc ciekawie to wyglada, nie zauwazylem jednak w opisie czy ma tez pokrowiec przeciwdeszczowy.
    Ciekawe co mial na mysli piszac:
    Opatentowany system elastycznego zawieszenia lustrzanki DSLR chroni aparat przed przypadkowym uderzeniem lub upadkiem plecaka

Domyślnie

Hmm, chyba poważnie przemyślę opcję tego Lowepro, bo wydaje się akurat na moje potrzeby. No i fajnie, że otwiera się od tyłu. Dzięki za linka.
    Ktoś jeszcze ma doświadczenia z tymi plecakami ? (JPA, Lowepro 400)

Ten Case Logic też niczego sobie, choć chyba bezpieczniej z otwieranymi plecami no i flipować można w tym Lowepro.
    Ostatnio edytowane przez kompoman ; 01-03-2013 o 21:57
    d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Hmm, chyba poważnie przemyślę opcję tego Lowepro,[...]
    I słusznie. Miałem JPA kupiony i używany na potrzeby przechowywania sprzętu w szafie; do tego celu nadaje się idealnie.

Domyślnie

Witajcie
    Mam mały dylemat. Ostatnio trochę mi się zasób sprzętowy zwiększył i muszę pomyśleć o czymś większym niż torba na ramię.
    Czy ktoś z forumowych kolegów miał/ aktualnie posiada plecak firmy JPA : http://allegro.pl/plecak-foto-na-wsz...065852849.html (taki jak na aukcji)?
    Zmieścić musi się to co w podpisie (d90 z gripem) + holder cokinów i jakieś filtry.
    Nie upieram się koniecznie przy plecaku : > Jeśli ktoś zna dobrą torbę do przechowywania sprzętu proszę się podzielić taką informacją

Serdeczne pozdrowienia

Przydatne będą jakiekolwiek propozycje
    Więc tak napiszę Ci jako osoba używająca (bo mam właśnie taki ) więc tak... system przegródek sobie ustawisz pod siebie, ja pakowałem do niego 2 body z gipami do 1 był podpięty 70-200 do 2 zazwyczaj 17-50 i były ustawione naprzeciw siebie po bokach miałem sb 800 złożoną tamrona 90 sigme 10-20 nikkora 35 , SY 8 i jeszcze przegródkę robiłem na baterie i dekielki , w mniejszej przegródce były akumlatory itd i pokrowiec przeciwdeszczowy długopisy scyzoryk i inne rzeczy.

plecak po założeniu i zapięciu 2 pasami b ładnie się "trzyma" , pokrowiec przeciwdeszczowy dawał radę plecak ma 3 lata nic się nie przeciera nic się nie ułamało , nic się nie przedarło , wszystko zależy jak się dba
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    Więc tak napiszę Ci jako osoba używająca (bo mam właśnie taki )
    Tzn. dokładnie ten ? Możliwe, że Borat miał jakąś starszą "niedorobioną" wersję. Dobrze to wiedzieć.

Podoba mi się bardzo ten Lowepro, ale to jest drugie tyle cenowo...

Ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia z ww. plecakami ?

Edit.
    Jeszcze takie cuś znalazłem : http://allegro.pl/polaroid-plecak-fo...038141673.html
    Co o tym sądzicie? Za taką cenę może warto zaryzykować..
    Edit 2.
    Jednak nie raczej ....
    Ostatnio edytowane przez kompoman ; 01-03-2013 o 22:46

Domyślnie

Tzn. dokładnie ten ? Możliwe, że Borat miał jakąś starszą "niedorobioną" wersję. Dobrze to wiedzieć.

Podoba mi się bardzo ten Lowepro, ale to jest drugie tyle cenowo...

Ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia z ww. plecakami ?

Edit.
    Jeszcze takie cuś znalazłem : http://allegro.pl/polaroid-plecak-fo...038141673.html
    Co o tym sądzicie? Za taką cenę może warto zaryzykować..
    tak dokładnie ten patrząc na zdjecia to tylko mój miał inne klamry ale to 3 lata temu więc to detal te są bardziej prostokątne mój ma bardziej zaokrąglone , o Lowepro się nie wypowiadam , tyle wiem ile używam tego , troszkę z nim przeszedłem i wiem ,że za te pieniądze na pewno nic lepszego nie kupię
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Odradzam, krótko mówiąc ten plecak to miękka szmata. Jak opłacisz przesyłke to oddam Ci taki za darmo.
    Sporo klocków spod znaku N

http://larky.pl

Domyślnie

W takim razie wygrzebię ze studenckiego sejfu trochę wiecej i kupię tego lowepro. Chyba rzeczywiście nie warto aż tak oszczedzac. Dzięki za pomoc

Jeśli ktoś chciałby jeszcze podzielić się opinia to proszę do jutra jeszcze pisać

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów