Close

Strona 50 z 74 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdec Zobacz posta
    Najlepiej z pokazaniem "Film Simulation Bracketing (Any 3 type of film simulation selectable)"
    Valdec, wlasciwie to sam nie wiem po co ta funkcja jest, poniewaz wystarczy zrobic dowolne zdjecie w RAF-ie i wywolac sobie juz w aparacie w dowolnej symulacji filmu. To samo mozna zrobic w wywolywarce RAF-ow np. Sillkypix.

Domyślnie

Dostałem na dwa tygodnie OM-D do testów. Jakby kogoś interesowało porównanie do X-E1, to zbieram zamówienia na zdjęcia testowe i sugestie, co mógłbym jeszcze przetestować
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

25/1,4 PanaLeica kontra 35/1.4 Fuji....coś z portretu 3/4 i bokeehu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejek Zobacz posta
    25/1,4 PanaLeica...
    Nie mam, będę się starał pożyczyć.

Domyślnie

epicure, zrób test w ruchu, jak np łapie najeżdżające auta i ile z serii zdjęć (na max ilości klatek) zrobi poprawnie jeden i ile drugi.

Wysoki ISO.

Wyciągnij z cieni jakiś krajobraz.

To tak na wstępie.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    epicure, zrób test w ruchu, jak np łapie najeżdżające auta i ile z serii zdjęć (na max ilości klatek) zrobi poprawnie jeden i ile drugi.
    Ekstra, że to jest aparat do robienia tego typu zdjęć
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

A porównywał ktoś, albo ma -możliwość porównać x-e1/ x-pro1 + 35 1.4 do D90 + 35 1.8, bo ostatnio jestem załamany jak mój zestaw nikona często pudłuje, nawet z wspomaganiem sb900. Źródło światła świetlówki kompaktowe tylko przy środkowym punkcie af mogę mieć nadzieję, że trafi. Ale i w dziennym w plenerze potrafi przestrzelić. A jak bawiłem się x-e1 z 35 w sklepie. To miałem wrażenie, że jakoś specjalnie wolno nie jest. ( mi nie chciał złapać ostrości). A był na pewno z starym firmware'em. W najnowszych zagranicznych recenzjach mówią, że z najnowszym oprogramowaniem jest całkiem spoko pod względem szybkości i celności. A jakie są wasze odczucia?
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaku Zobacz posta
    A porównywał ktoś, albo ma -możliwość porównać x-e1/ x-pro1 + 35 1.4 do D90 + 35 1.8, bo ostatnio jestem załamany jak mój zestaw nikona często pudłuje, nawet z wspomaganiem sb900. Źródło światła świetlówki kompaktowe tylko przy środkowym punkcie af mogę mieć nadzieję, że trafi. Ale i w dziennym w plenerze potrafi przestrzelić. A jak bawiłem się x-e1 z 35 w sklepie. To miałem wrażenie, że jakoś specjalnie wolno nie jest. ( mi nie chciał złapać ostrości). A był na pewno z starym firmware'em. W najnowszych zagranicznych recenzjach mówią, że z najnowszym oprogramowaniem jest całkiem spoko pod względem szybkości i celności. A jakie są wasze odczucia?
    Odniose sie glownie do tego co podkreslilem. D700 z lampa zewnetrzna i Nikkorem 35/1.8 pudlowal mi okropnie, bez lampy bylo OK. Seria X, to specyficzne aparaty, albo sie je kocha od razu i bezkrytycznie, albo lepiej sobie odpuscic w przedbiegach. Najlepiej jakbys mial okazje spotkac sie z kims, kto juz posiada i pobawic sie troche. Moim zdaniem przy tak istotnym zakupie warto nawet przejechac kilkadziesiat kilometrow, zeby potem nie pluc sobie w brode

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Miałem D700 i nigdy jakos mi nie przestrzelil a x- pro1 i owszem na 18 najmniej na 60 najczęściej ... Co nie znaczy ze nie kocham swojego Fuji - kocham go bardzo i on to wie

Domyślnie

Mogę zrobić, ale cienko to widzę, przynajmniej w przypadku Fuji.

Wysoki ISO.
    To już zrobione

Wyciągnij z cieni jakiś krajobraz.
    Próbowałem w krajobrazie nocnym, ale to jeszcze nie to. Czekam na słońce

Strona 50 z 74 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów