Szukaj
Dostałem na dwa tygodnie OM-D do testów. Jakby kogoś interesowało porównanie do X-E1, to zbieram zamówienia na zdjęcia testowe i sugestie, co mógłbym jeszcze przetestować![]()
25/1,4 PanaLeica kontra 35/1.4 Fuji....coś z portretu 3/4 i bokeehu?
epicure, zrób test w ruchu, jak np łapie najeżdżające auta i ile z serii zdjęć (na max ilości klatek) zrobi poprawnie jeden i ile drugi.
Wysoki ISO.
Wyciągnij z cieni jakiś krajobraz.
To tak na wstępie.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
A porównywał ktoś, albo ma -możliwość porównać x-e1/ x-pro1 + 35 1.4 do D90 + 35 1.8, bo ostatnio jestem załamany jak mój zestaw nikona często pudłuje, nawet z wspomaganiem sb900. Źródło światła świetlówki kompaktowe tylko przy środkowym punkcie af mogę mieć nadzieję, że trafi. Ale i w dziennym w plenerze potrafi przestrzelić. A jak bawiłem się x-e1 z 35 w sklepie. To miałem wrażenie, że jakoś specjalnie wolno nie jest. ( mi nie chciał złapać ostrości). A był na pewno z starym firmware'em. W najnowszych zagranicznych recenzjach mówią, że z najnowszym oprogramowaniem jest całkiem spoko pod względem szybkości i celności. A jakie są wasze odczucia?
X-T10: xf 35f2, xf90
D600:
Odniose sie glownie do tego co podkreslilem. D700 z lampa zewnetrzna i Nikkorem 35/1.8 pudlowal mi okropnie, bez lampy bylo OK. Seria X, to specyficzne aparaty, albo sie je kocha od razu i bezkrytycznie, albo lepiej sobie odpuscic w przedbiegach.Najlepiej jakbys mial okazje spotkac sie z kims, kto juz posiada i pobawic sie troche. Moim zdaniem przy tak istotnym zakupie warto nawet przejechac kilkadziesiat kilometrow, zeby potem nie pluc sobie w brode
![]()
Miałem D700 i nigdy jakos mi nie przestrzelil a x- pro1 i owszem na 18 najmniej na 60 najczęściej ... Co nie znaczy ze nie kocham swojego Fuji- kocham go bardzo i on to wie
![]()
Skontaktuj się z nami