W grudniu postanowilem: na sezon narciarski 2013 kupuje nowy plecak do noszenia sprzętu foto. Generalnie zależało mi na wygodnym noszeniu zestawu wielkości dSLR + 70-200/2.8. Szukałem też czegoś, co ma mocowania MOLLE, jest skrojone "technicznie / alpejsko" i daje łatwy dostęp do sprzętu bez zdejmowania "na glebę". A do tego aby można było zapakować jakieś ubrania, kanapki, flaszkę itp. Wszelkie klasyczne foto-plecaki odpadły już na wstępie, gdyż są to zazwyczaj koszmarne "kostkowate" wyroby plecakopodobne, zrobione tylko po to aby zabrac na plecy kilka puszek i kilka(nascie?) obiektywów i... nic poza tym. To nie dla mnie. Aż trafiłem na firmę F-Stop Gear...
Mają magazyn w Amsterdamie, wysyłka w 24h, dostawa w trzy dni standardowym DHLem za 5 euro. Perfect!
Właśnie siedzę w Bukowinie i testuję na nartach z córką Marysią (7lat) i w lesie z synkiem Jaśkiem (2lata) model Loka z wkładem "medium slope". Jeśli istnieje genialny plecak dla fotografa outdoorowca, to jest to właśnie ten: http://fstopgear.com/product/mountain/loka
Nie jest tani, ale rozwiązania, wykonanie, materiały itp. są z absolutnie górnej półki. Na wszelkie wyjścia, gdzie będę zabierał duże lustro, jest to mój plecak! Mozna też (dzięki molle) dopiąć wszelkie oporządzenie, w tym tak niezbędne jak porządna apteczka pierwszej pomocy! A bez tego w teren się nie ruszam.
I jeszcze kilka zdjeci z iphona:
Oraz ITS Tactical Trauma Pouch po rozpięciu (dla zainteresowanych). Do tego noszę też opatrunek uniwersalny OLAES. Ale to juz inne zboczenie, nie do końca fotograficzne (ale może uratować komuś życie).
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami