Jeszcze nie mialem czasu sie nimi pobawic jakos powazniej, moze jutro cos strzele tak dla przykladu. Moge z Hexanona cos wrzucic, ale mam tylko 1.7.
Szukaj
Jeszcze nie mialem czasu sie nimi pobawic jakos powazniej, moze jutro cos strzele tak dla przykladu. Moge z Hexanona cos wrzucic, ale mam tylko 1.7.
to be a rock and not to roll
I co, da się używając tego zmieniać przysłonę czy ostrzyć?
Dostałem maila od cyfrowych o dostępności SEL35f18. Co prawda na ich stronie dalej jest "zapytaj.." ale chyba coś się ruszyło. No i znany tutaj sprzedawca wystawił go na allegro - szkoda, że w takiej cenie..
Hmmm ale to w sumie genialny patent jak się ma parę adapterów to z paroma systemami można używać pierścieni zakładanych przed adapterem:>
Moze cos o cenach? Nie ma jeszcze tematu o 3n to napisze tutaj, bo pojawil sie w sprzedazy (UK):
3N + 16-50 -£399
3N + 16-50 + 55-210 - £599
Dla porownania:
5R + 16-50 -£569
5R + 16-50 + 55-210 - £769
6 + 16-50 -£729
6 + 16-50 + 55-210 - £929
NEX- 5R
Żona mnie Biotarem upolowała: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=224370.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Otóż to, dlatego kupiłem uniwersalne pierścienie Nex-Nex. Są jeszcze systemowe, np. Nex-M42.
Trzeba tylko pamiętać, że dochodzi jeszcze przejściówka na dany system i taki zestaw jest już dosyć duży i raczej średnio wyważony - leci do przodu, pierścienie są lekkie. No ale zabawa fajna.
Pierwsze trzy zdjęcia z założonymi dwoma pierścieniami (1 + 2, te mniejsze):
Kolejne trzy to te same sceny z założonymi wszystkimi trzema pierścieniami (1 + 2 + 3):
Szkiełko to Hexanon 50/1.7, focone na okolicach f/5.6
Wrzucę jeszcze dla porównania te same sceny z Samsunga Galaxy Camery, bo właśnie testuję ten kompakcik. Całkiem sprawnie radzi sobie w makro:
to be a rock and not to roll
Chyba z każdymi pierścieniami (i adapterem) będzie lecieć do przodu. Tak czy owak szukałem takich pierścieni rok temu ale nie znalazłem, zapomniałem o ich wszechstronności i o całym temacie:P Też sobie zakupię![]()
Skontaktuj się z nami