Close

Strona 3 z 254 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 2532

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Wiadomo. Preorder $1199
    Nie pamiętam ile kosztował D7000 w preorderze ale chyba podobnie, więc u nas jak zwykle na początku polecą z ceną. A sam aparat na papierze prezentuje się zacnie.

Domyślnie

Szukajcie a znajdziecie, proście a będzie Wam dane.

Jednak jeszcze mi się przyda szklarnia DX Bardzo dobrze.

Ciekawie brzmi funkcja spot white balance, to może być fajne w pomieszczeniach jak robimy w jpg i balans jest dobierany do obiektu, który nas najbardziej interesuje.
    Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
    fejsbuk

Domyślnie

Ze strony nikona:
    "51 polami AF (w tym 9 polami krzyżowymi)"
    czyli to nie ten sam moduł co w d300s, tam było 15 krzyżowych.
    FX - 28 - 50 - 135

Domyślnie

toto5, cytat z http://www.nikon.pl/pl_PL/product/di...consumer/d7100 "Profesjonalny autofokus wykorzystujący 51 pól AF, w tym 15 czujników krzyżowych, zapewnia szybkie i dokładne ustawianie ostrośc"

Domyślnie

Ostrość — autofokus System detekcji fazowej TTL przy użyciu modułu czujnika autofokusa Nikon Multi-CAM 3500DX z dokładną korektą, 51 polami AF (w tym 9 polami krzyżowymi; pole na środku kadru jest dostępne przy otworze względnym od f/5,6 do f/8 włącznie) oraz diodą wspomagającą AF (zasięg około 0,5–3 m).

Z zakładki specyfikacja z tego samego linku.
    =======================================
    Może literówka jak ktoś z pracowników www nikona przepisywał specyfikację. Kopiuj = wklej z nikona d7000
    FX - 28 - 50 - 135

Domyślnie

Tu macie porównanie D7000 vs D7100 http://photographylife.com/nikon-d71...b_source=pubv1
    Efpek

Domyślnie

nadal małe to korpusy, ciekawe czy pojawienie się D7100 przekreśla kontynuację modelu D300s.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Czy ktoś z was ma jakieś informacje na temat wielkości bufora? Z minusów: brak możliwości sterowania przysłoną podczas filmowania(znowu).
    Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    nadal małe to korpusy, ciekawe czy pojawienie się D7100 przekreśla kontynuację modelu D300s.
    Niekoniecznie, ale z pewnością szanse na to maleją. Jednak af to był jeden z wyróżników D300s względem D7000.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 21-02-2013 o 09:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Bezwzględnie tak! To gwóźdź do trumny serii trzy cyfrowy DX Właśnie- ciekawe jaki bufor - zakładam że trochę zwiększyli ale zapewne do D300 mu będzie daleko w tym względzie...
    Małe body ale po dołączeniu gripa całkiem wygodne...jeżeli w końcu wszystko będzie działało jak trzeba to mamy bezwzględnie aparat marzenie - Cena przystępna mino wszystko jeżeli na poziomie poprzednika...wiadomo że trochę poczekamy nim zejdzie do rozsądnych wartości ale mam nadzieję że będzie warto czekać...
    Ostatnio edytowane przez siwyozzman ; 21-02-2013 o 09:57

Domyślnie

dla mnie jeszcze ważna wielkość, jakoś nie przekonuje mnie ergonomia tak małych puszek.
    Nikon i podróże ...

Strona 3 z 254 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów