Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

OK, Panowie czym się zatem różnią kije do NW od tych trekingowych?
    Andrzej, Twoje kije widziałem i wyglądają OK.
    Co do ceny, to dopóki nie będą kosztowały więcej niż połowa ceny butów jest OK. Na razie wszystko co podaliście mieści się w limicie.
    Jestem zielony jak szczaw w tej tematyce i wolę zasięgnąć rady przed rzuceniem się w wir zakupów.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Witam,
    Chciałbym kupić kije trekkingowe. Do całorocznego łażenia po górach. Trochę już poczytałem i wstępnie wymagania mam takie:
    .
    Przeszły polskie Tatry wzdłuż i w szerz, służą dzielnie już kilka lat bez awarii. Moja pani zachwycona, ale chłopu też przystoją .
    firmy FIZAN
    konkretnie model
    Fizan compact ultralight
    http://www.sklep-presto.pl/product-p...ite-Fizan.html
    Na widiowej końcówce nawet nie widać śladów używania, no i są naprawdę lekkie
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 11-02-2013 o 20:04

Domyślnie

Poszukałem trochę i wydaje mi się, że już wiem czym się różnią kije trekkingowe od kijów NW:
    Dobre kije trekkingowe mają możliwość uchwytu poniżej chwytu. Mają wydłużone chwyty lub dodatkowy materiał poniżej chwytu zapobiegający ślizganiu się dłoni. Kije trekkingowe mają też większy wybór akcesoriów w postaci talerzyków.
    Krystalizuje się coraz bardziej co chcę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Kiedyś kupiłem dla eksperymentu biedronkowe kije do NW, żeby obczaić o co chodzi z łażeniem z kijkami. Po jednokrotnym użyciu sprezentowałem teściowej (pomyka teraz z koleżankami). Po tym jednym razie wiem, że kijki koniecznie muszą mieć odpinaną całą rękawiczkę. Wyplątywanie się z tych pasków, żeby sięgnąć po coś do kieszeni albo plecaka było strasznie upierdliwe.
    D90, N18-200 VR, N50 1.4, S10-20, Samyang8 i masa innych gratów

Domyślnie

Chyba się zdecydowałem:
    Leki Sherpa XL
    Teraz szukam gdzie kupić, żeby od razu dodatkowe talerzyki i nakładki łyknąć.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

mackaron
    Gość

Domyślnie

Polecam leki.... najlepiej takie z wymiennymi koncowkami bo na skalach nawet te tytanowo pierdylionowe sie scieraja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Przeszły polskie Tatry wzdłuż i w szerz, służą dzielnie już kilka lat bez awarii. Moja pani zachwycona, ale chłopu też przystoją .
    firmy FIZAN
    konkretnie model
    Fizan compact ultralight
    http://www.sklep-presto.pl/product-p...ite-Fizan.html
    Na widiowej końcówce nawet nie widać śladów używania, no i są naprawdę lekkie
    Napisz proszę, czy one mają wymienne końcówki?
    Kiedyś się pewnie zużyją.
    Nikon i tak już zostanie...
    Krzysztof

Domyślnie

Ja mam takie używam je od pół roku i na razie jest wszystko ok. Blokada trzyma dobrze i lekko się blokuje, nie są za ciężkie , uchwyt też jest dobrze wykonany.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

W tym wypadku Aryan Walking. Ktoś nie odrobił lekcji z historii.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów