Szukaj
Dla mnie bomba !!!! Ładnie porysowałeś światłem.
3 ->bym lekko prawe oko odsłonił ale to już tylko mój GRYMAS![]()
1 -> uda bym bardziej doświetlił (zachcianka) => hmmm a może i dobrze, że nie odsłonięte , jest bardziej tajemniczo
Brawo, no mi się bardzo podoba.
Biorąc pod uwagę tak ciężki temat to dla mnie 8.9/10.
"Nikon"
ciemno zdecydowanie
Człowiek całe życie się uczy...
ciemno i tło do poprawy...
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Na tych zdjęciach prawie wszystko, na co zwykle się patrzy jest pokopane.
- kompozycja z rodzaju przypadkowych
- światło podobnie, a świecenie z dołu prawie zawsze daje porażkę
- obróbka: tło, kontrast, kolory, cera - wygląda brudno i ciemno
- modelka jest tam chyba za karę, albo też z przypadku
Padaka kolego. Ale się nie zrażaj, bo te wszystkie rzeczy można nadrobić, tylko trzeba przed sesją pomyśleć
Do następnego!
argumenty, ze ciemno to dla mnie chyba jakieś nieporozumienie. Jest oczywista, ze autor ma jeszcze drogę przed sobą w świeceniu, obróbce i kierowaniu modelką ale przecież to typowy low key. Tyle że w pierwszych krokach. Tego typu prace zdarzają się jeszcze ciemniejsze i z jeszcze większym marginesem dopowiedzenia.
http://tekaprzyrodnika.pl/
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, mistrz martwi się o światło a artysta...artysta się nie martwi.
No coś Ty. W tego typu fotografii jest tym bardziej ważne, aby tony oświetlone były oświetlone poprawnie.
Może i low-key ale to nie tak powinno wyglądać niestety:
1. Zombie z wydłubanym okiem
2. Straszliwie brudne, ciemne, bez wyrazu
3. Znów zombie, tylko tym razem przyczajone4. Znikające nogi karzełka a do tego sino-fioletowe dłonie i czarne dziury w oczach
5. Byłoby bardzo fajne gdyby obciąć prawą połowę.
Jeśli chodzi o kontrastowe oświetlenie - pooglądaj jak to powinno wyglądać, sam kierunek nie jest zły ale trzeba sporo popracować nad wykonaniem
Co do kontry rysującej ciało - sprawa jest prosta techniczne (na 5 udało się ładnie) ale linie powinny być przemyślane, powinny coś rysować a nie tylko być dla bycia.
Ćwicz, powodzenia![]()
Skontaktuj się z nami