Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Tesciowa

Domyślnie

masakra jakaś z tobą....rzuciłem okiem na twoje reakcje na twoje zdjęcia...gdybym przypomniał sobie w porę olałbym wątek kompletnie....
    wskazałem ci tylko drogę do ratowania zdjęcia. Zrobiłem to na szybko...może 2 minuty. Nie wiem jak wygląda ta kobieta którą tak niemiłosiernie skrzywdziłeś tym pstrykiem ale podkreśliłem ze to zgadywanka a poza tym zgrubna i mająca ci wskazać pierwsze kroki jakie musisz podjąć:
    -kompletnie zmasakrowana perspektywą głowa musi być ratowana ręczną korektą obiektywu i skraplaniem. Głowa jej jest wydłużona jak u ufoludka z wodogłowiem (cień i sposób czesania pogłębia efekt), przerysowany nos i lewe oko 2x większe
    -kolorystyka
    -kadr

Rób sobie co chcesz w swoim agresywnym zadufaniu. Z mojej strony OT.
    http://tekaprzyrodnika.pl/
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, mistrz martwi się o światło a artysta...artysta się nie martwi.

Domyślnie

Mam wrażenie, że autor nie lubi swojej teściowej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Mam wrażenie, że autor nie lubi swojej teściowej.
    A kto lubi?

Domyślnie

Ja. Serio.
    Abstrahując od technicznych mankamentów zdjęcia bardzo mi się nie podoba wyraz twarzy u P.T. Teściowej. Wygląda... hmmm... złowrogo? Żeby nie powiedzieć inaczej...

Domyślnie

jacky to na twojej niby 2 minutowej poprawce widać jakieś wodogłowia i nie wiem jak ty chcesz poprawić naturalną kobietę. Mogę cię zapewnić że to zdjęcie jest 100 % odzwierciedleniem A teściowa lubię a z twojej rady ratowania zdjęcia nie skorzystam dzięki za komentarze
    Człowiek całe życie się uczy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez element07 Zobacz posta
    jacky to na twojej niby 2 minutowej poprawce widać jakieś wodogłowia i nie wiem jak ty chcesz poprawić naturalną kobietę. Mogę cię zapewnić że to zdjęcie jest 100 % odzwierciedleniem A teściowa lubię a z twojej rady ratowania zdjęcia nie skorzystam dzięki za komentarze
    Dobra krótko. Ewidentnie przerysowałeś rysy twarzy waląc szerokim kątem ze zbyt bliskiej odległości. Nos uwydatniony, lewe oko dużo większe od prawego, lewy policzek aż wylewa się ze zdjęcia. Nawet jeśli wszystko inne by grało (a tak nie jest) to i tak to co wymieniłem dyskwalifikuje to zdjęcie. Nie rozumiem więc dlaczego na siłę próbujesz bronić tego pstryka. Podasz jakiś powód?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez easterling Zobacz posta
    Dobra krótko. Ewidentnie przerysowałeś rysy twarzy waląc szerokim kątem ze zbyt bliskiej odległości. Nos uwydatniony, lewe oko dużo większe od prawego, lewy policzek aż wylewa się ze zdjęcia. Nawet jeśli wszystko inne by grało (a tak nie jest) to i tak to co wymieniłem dyskwalifikuje to zdjęcie. Nie rozumiem więc dlaczego na siłę próbujesz bronić tego pstryka. Podasz jakiś powód?
    nie bronie tego zdjęcia tylko zrozum, że ja nic nie zmieniałem w tym zdjęciu jest 100% naturalne!!! lewe oko jest bliżej obiektywu dlatego jest ciut większe od prawego, lewy policzek jest naturalny poprostu taka budowa twarzy.
    Jaki ty tu widzisz szeroki kąt jak to jest 23mm na DX to jest 23x1,5 = 34,5mm zastanów się co piszesz
    Ostatnio edytowane przez element07 ; 09-02-2013 o 21:20

Domyślnie

........... to jest 23mm na DX to jest 23x1,5 = 34,5mm zastanów się co piszesz
    To nie jest szczęśliwa ogniskowa do robienia takich portretów. Jesteś już jakiś czas na forum i powinieneś wiedzieć że do takich ciasnych kadrów to raczej na dx 50mm lub coś więcej. Podejrzewam że robione w jakimś ciasnym przedpokoju ( korytarzu) ?. Następnym razem odsuń teściową od ściany i walnij na min 50mm, pozostaje kwestia światła i jasności szkła aby efekt był ciekawszy.
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    To nie jest szczęśliwa ogniskowa do robienia takich portretów. Jesteś już jakiś czas na forum i powinieneś wiedzieć że do takich ciasnych kadrów to raczej na dx 50mm lub coś więcej. Podejrzewam że robione w jakimś ciasnym przedpokoju ( korytarzu) ?. Następnym razem odsuń teściową od ściany i walnij na min 50mm, pozostaje kwestia światła i jasności szkła aby efekt był ciekawszy.
    Tomek
    Z twoim komentarzem się w zupełności zgodzę Tak zdjęcie było robione w bardzo ciasnym pokoju i nie miałem zbytnio możliwości ruchu. Dziękuje za komentarz

Domyślnie

nie bronie tego zdjęcia tylko zrozum, że ja nic nie zmieniałem w tym zdjęciu jest 100% naturalne!!! lewe oko jest bliżej obiektywu dlatego jest ciut większe od prawego, lewy policzek jest naturalny poprostu taka budowa twarzy.
    Jaki ty tu widzisz szeroki kąt jak to jest 23mm na DX to jest 23x1,5 = 34,5mm zastanów się co piszesz
    Aha rozumiem... Ja mam się zastanowić co piszę, bo Twoim zdaniem ogniskowa 35mm jest odpowiednia do portretów typu popiersie?
    Nikon

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów