Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Sztorm B&W

Domyślnie Sztorm B&W

Ostatnie zdjecie ze sztormowego Doolin, ostatnie dni tez byly dosc ciekawe, zapowiedzi fal 14m i wiecej i dodatkowo wiatr 130km/h...
    Niestety pracowalem i nie moglem sobie pozwolic na dotacie nad ocean.
    Meczylem to zdjecie na kilka sposobow, mam nadzieje, ze sie spodoba

Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 06-02-2013 o 10:33

Domyślnie

No, przyroda się popisała, a Grześ nie Podobnie jak w poprzednich odsłonach mam wrażenie, że pokazałeś za dużo. Lewa strona całkowicie zbędna. Prawa jest świetna ale zdominowana przez dół. Czasami odnoszę wrażenie, że Ci ktoś tą sigmę poxipolem przykleił Przecież to kadr na dłuższą ogniskową.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    No, przyroda się popisała, a Grześ nie Podobnie jak w poprzednich odsłonach mam wrażenie, że pokazałeś za dużo. Lewa strona całkowicie zbędna. Prawa jest świetna ale zdominowana przez dół. Czasami odnoszę wrażenie, że Ci ktoś tą sigmę poxipolem przykleił Przecież to kadr na dłuższą ogniskową.
    Minute wczesniej jak sie ustawialem do odpowiedniego kadru to walnela mnie taka fala jak na zdjeciu, mokry jak szmata postanowilem zrobic jeszcze ze dwa ujecia, ale balem sie juz podejsc blizej
    Nie do konca rozumiem jak widzisz ten kadr, ale ok...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Minute wczesniej jak sie ustawialem do odpowiedniego kadru to walnela mnie taka fala jak na zdjeciu, mokry jak szmata postanowilem zrobic jeszcze ze dwa ujecia, ale balem sie juz podejsc blizej
    Nie do konca rozumiem jak widzisz ten kadr, ale ok...
    Do takich zabaw jest tele. Raz, że jest bezpieczniej, a dwa, że inaczej układa się perspektywa.

Cały kard starałby się zbudować o ten fragment wybrzeża.

http://img189.imageshack.us/img189/3...0410432746.jpg

Przy takim sztormie uważniej dobierałbym sztafaż. Skały się do tego kiepsko nadają. Nikt po za tobą nie wie jak te kamienie, skały są duże. Dlatego szukałbym czegoś co zrobił człowiek. Falochron, barierki, tablice itd...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Do takich zabaw jest tele. Raz, że jest bezpieczniej, a dwa, że inaczej układa się perspektywa.

Cały kard starałby się zbudować o ten fragment wybrzeża.

http://img189.imageshack.us/img189/3...0410432746.jpg

Przy takim sztormie uważniej dobierałbym sztafaż. Skały się do tego kiepsko nadają. Nikt po za tobą nie wie jak te kamienie, skały są duże. Dlatego szukałbym czegoś co zrobił człowiek. Falochron, barierki, tablice itd...
    Kadr ciekawy, co do sztafazu to sluszna uwaga, dzieki...
    Nie wiem jednak, czy wiesz jak to wyglada na zywo, to, ze fale tak sie ulozyly na tym zdjeciu to nie znaczy ze za 10 sekund nie bede pod woda, dluga ogniskowa...no jest to opcja, nastepnym razem pomysle o tym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Kadr ciekawy, co do sztafazu to sluszna uwaga, dzieki...
    Nie wiem jednak, czy wiesz jak to wyglada na zywo, to, ze fale tak sie ulozyly na tym zdjeciu to nie znaczy ze za 10 sekund nie bede pod woda, dluga ogniskowa...no jest to opcja, nastepnym razem pomysle o tym...
    Co do tego jak to wygląda na żywo to mogę tylko podejrzewać. Raz byłem na Hook Head, pogoda lekko sztormowa. Przemoczyło mnie za nim wyciągnąłem statyw z bagażnika, a muszę przyznać, że byłem raczej lepiej ubrany

Domyślnie

Może rzeczywiście dałeś tych kamieni za dużo, odciągają nieco wzrok od tematu. W słowach Al'a tkwi sporo racji.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Mam wrazenie ze troche widac to meczenie foty, pod postacia delikatnego szumu na niebie.
    Troche mi sie kloca ciemne kamienie z biela spienionej wody. Jakby ich troche mniej w kadrze bylo...
    Ale zywiol czuc i to mi sie na pewno podoba.
    Fajnie sie przelewa.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

A mi bardzo podoba się tak jak jest; no może uciąłbym trochę dołu i minimalnie prawej strony;
    używając tele byłoby całkiem co innego.
    Mi ta szerokość daje więcej informacji jak tam naprawdę było (woda leje się na wszystkie strony (:
    Oczywiście, że idealniej byłoby jeszcze bliżej podejść, skierować aparat trochę w prawo i ogarnąć żywioł prawie od środka, ale.. szkoda sprzętu (: (może aparat na monopodzie i zdalne wyzwalanie jest jakimś wyjściem)
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Oczywiście, że idealniej byłoby jeszcze bliżej podejść, skierować aparat trochę w prawo i ogarnąć żywioł prawie od środka, ale.. szkoda sprzętu (: (może aparat na monopodzie i zdalne wyzwalanie jest jakimś wyjściem)
    Za pierwszym razem jak podszedlem do tego kadru to stalem blisko krawedzi bardziej w prawo, nachylilem sie do plecaka odwrocony tylem do fali i zdazylem tylko przymknac plecak dostajac poteznego strzala wody, caly mokry poszedlem do auta sprawdzic stan sprzetu, ktory byl w plecaku a w nim na szczescie tylko troche wody, iPhone w kieszeni czesciowo przestal dzialac i jak sie dzis okazalo trzeba wymienic pewna czesc.
    Aparat mialem na statywie i kazde zdjecie nadchodzacej fali konczylo sie zaslonieciem aparatu wlasnym cialem...
    Bywam nad oceanem w ciezkich warunkach, bo widok jest to ciekawy, nie czesto jednak da sie zdjecia robic, czesto mocno przy tym pada, takich warunkow jak te jednak wczesniej nie widzialem, robi wrazenie...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów