Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Pilot w żaden sposób nie dowie się, czy dane urządzenie jest włączone. Trzeba sobie porobić makra i pamiętać które nacisnąć, jak włączone jest np. CD, a które gdy oglądamy z DVD. Naciśnięcie guzika wyłącz wszystko, powoduje zwykle włączanie wyłączonych urządzeń.

Struś: To masz współczesny amplituner. Możesz w nim skonfigurować wszystko co chcesz. Dżwięk z TV możesz puścić do amplitunera po HDMI ARC (Audio Return Chanel). Wtedy uwolnisz SPDIF.
    Przesunięcie dżwięku można zmieniać w menu ampli, tylko nie wiem czy dla każdego wejścia osobno. Ale dalej uważam, że podpinanie dekodera jednocześnie do TV i ampli nie ma sensu.

Poczytaj o RIHD i zrób to porządnie.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 31-01-2013 o 11:23
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Pilot w żaden sposób nie dowie się, czy dane urządzenie jest włączone. Trzeba sobie porobić makra i pamiętać które nacisnąć, jak włączone jest np. CD, a które gdy oglądamy z DVD. Naciśnięcie guzika wyłącz wszystko, powoduje zwykle włączanie wyłączonych urządzeń.
    Eeee... makra to przedpotopowe rozwiązanie. Rozwinięciem są scenariusze działań. Pilot wówczas "wie" co działa, gdyż zapamiętuje co jest włączone a co nie wg aktywnych scenariuszy i przejść z jednego działania w drugie. Samoczynnie włącza lub wyłącza urządzenia w danym scenariuszu i oczywiście może dostać w scenariuszu dyspozycję żeby wyłączać zbędne. Pilot za każdym razem wysyła osobne sekwencje do każdego urządzenia osobno. Wyłączanie wszystkich nie włącza wyłączonych, bo do wyłączonego nie wyśle sygnału "Power toggle" nawet jeśli taki sam sygnał wykonuje "Power on" i "Power off". Jeśli urządzeń jest ze 3-4, rozesłanie wszystkich rozkazów trwa czasem nawet parę sekund, ale w efekcie radzi sobie bardzo sprytnie. Samo sterowanie też jest rozdzielone pomiędzy urządzenia zaangażowane w danym scenariuszu, czyli sterowanie głośnością jest wysyłane do amplifiera KD, zmiana kanałów do odbiornika DVB itd.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta

Struś: To masz współczesny amplituner. Możesz w nim skonfigurować wszystko co chcesz. Dżwięk z TV możesz puścić do amplitunera po HDMI ARC (Audio Return Chanel). Wtedy uwolnisz SPDIF.
    Przesunięcie dżwięku można zmieniać w menu ampli, tylko nie wiem czy dla każdego wejścia osobno. Ale dalej uważam, że podpinanie dekodera jednocześnie do TV i ampli nie ma sensu.

Poczytaj o RIHD i zrób to porządnie.
    Po ARC nie mogę. Onkyo tak cudnie rozwiązało ARC że ampli bierze 30W będąc w tym trybie.

Poczytam ale już mnie głowa od tego boli

Uprawnienia umieszczania postów