Close

Strona 97 z 272 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Od upierdliwości uwalnia pilot wielofunkcyjny, który i tak wcześniej czy później jest koniecznością. Urządzeń coraz więcej, pilotów cały koszyk.
    Nie zawsze to się sprawdza. Mam TV, ampli i dwie nagrywarki. Oglądam z pierwszej i po zakończeniu uniwersalny pilot wyłącza wszystko. Czyli włącza tą drugą, bo sygnał wł i wył jest identyczny.
    Przy spięciu przez HDMI TV wie, które urządzenia są włączone i wyłącza zbędne. Jednym pilotem od TV mogę obsługiwać każde inne urządzenie wideo (wszystkie funkcje, a nie tylko podstawowe). Dedykowane klawisze do odtwarzania działają na ten odtwarzacz, który właśnie oglądam (bez żadnego przełączania).
    Pilota od ampli używam tylko gdy słucham radia lub mp3.

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Sprawdziłem na stronie Samsunga
    Dolby Digital Plus / Dolby Pulse
    SRS TheaterSound HD
    Dts 2.0+wyjście cyfrowe dostępne

Czyli powinien odtwarzać Dolby. A nie odtwarza.

Ustawiłe w opcjach dekodera przesyłanie dzwięku na 2 kanałach i TV odtwarza teraz wszystko. Dzwoniłem do Samsunga - TV przyjmuje dźwięk dwukanałowy. Idąc dalej - podpinam dysk po USB. Z dysku odpalam film z DTSem. Co zrobi TV ? Przekaże dźwięk bezpośrednio do ampli czy zaingeruje w niego i pośle ten dźwięk do ampli po jakiś modyfikacjach ?
    To chyba dotyczy odtwarzacza filmów, a nie wejścia HDMI. Panasonic rozpoznaje czy podłączony jest ampli i wysyła do niego sygnał DTS, a na swoje głośniki downsampling na 2 kanały.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Struś, obsługę dolby digital trzeba w Szajsungach włączyć w menu. Standardowo ta opcja jest wyłączona. Chyba, że masz jakiś "inny" telewizor.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Tak jak już ktoś chyba wcześniej pisał: TV do dekodera przez hdmi, a dekoder z amplitunerem np. cyfrowy optyk/coaxial. Jak chcesz lepszy dźwięk to włączasz amplituner i dźwięk idzie prosto z dekodera nie przez tv, wtedy te wszystkie srondy i teatery, które imitują dźwięk przestrzenny można powyłączać.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Tak jak już ktoś chyba wcześniej pisał: TV do dekodera przez hdmi, a dekoder z amplitunerem np. cyfrowy optyk/coaxial. Jak chcesz lepszy dźwięk to włączasz amplituner i dźwięk idzie prosto z dekodera nie przez tv, wtedy te wszystkie srondy i teatery, które imitują dźwięk przestrzenny można powyłączać.
    Pozdr
    Z "n" może być problem, bo przy podłączeniu TV przez kabel HDMI wszystkie inne wyjścia (oprócz analogowego stereo) są wtedy martwe, ale to zależy też od modelu dekodera. Rozwiązaniem jest użycie kabla iHDMI który obchodzi protokół HDCP w sprytny sposób i wtedy wszystko co ma "enka" z tyłu jest jest aktywne.

Domyślnie

Bo normalnie, to dekoder powinien być podłączony jednym kablem HDMI do ampli, a ten do TV.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Struś, obsługę dolby digital trzeba w Szajsungach włączyć w menu. Standardowo ta opcja jest wyłączona. Chyba, że masz jakiś "inny" telewizor.
    To mnie Kochanieńki oświeć bo ja głupi jestem już

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Pozdr
    Sensowne ale..... Mam w ampli 2 spdif'y. Tylko 2. Pod jeden podpięty jest PC (żeby sobie muzyczki przy fotkach posłuchać). Jak podepnę dekoder N pod drugi to co mam zrobić z dźwiękiem z TV z filmów z dysku ? Po HDMI ?

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Z "n" może być problem, bo przy podłączeniu TV przez kabel HDMI wszystkie inne wyjścia (oprócz analogowego stereo) są wtedy martwe, ale to zależy też od modelu dekodera. Rozwiązaniem jest użycie kabla iHDMI który obchodzi protokół HDCP w sprytny sposób i wtedy wszystko co ma "enka" z tyłu jest jest aktywne.
    Nie strasz nie strasz Zaraz sprawdzę. Tzn jak wrócę ze sklepu z toslinkiem

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Bo normalnie, to dekoder powinien być podłączony jednym kablem HDMI do ampli, a ten do TV.
    Powinien albo nie powinien. Jak nie ma takiej konieczności to po co włączać więcej urządzeń niż to konieczne?

Domyślnie

Czyli masz ampli. A ma on wejścia HDMI czy tylko optyczne?
    Jak masz wejścia HDMI, to masz również wyjście na TV. To amplituner zajmuje się przekazaniem obrazu na TV a dżwięku na kolumny.
    Jeśli nie masz HDMI, to musisz podłączyć dekoder do TV. A sposób przekazywania strumienia dżwięku ustawiasz w menu dekodera i TV. W obu możesz ustawić 2 kanały i wtedy będzie na pewno grało. Żeby sygnał DD dotarł do ampli, to w obu trzeba to utawić. Ale wtedy nic nie usłyszysz w głośnikach TV.

O właśnie. Najprawdopodobniej masz w TV ustawione prawidłowo. Jeśli dostaje on sygnał DD, to go nie dekoduje, tylko wysyła do ampli (którego, jak rozumiem jeszcze nie podłączyłeś). Dlatego nic nie słyszysz. A jak ustawisz w dekoderze 2 kanały, to niestety w ampli nie zrobi się więcej.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 31-01-2013 o 10:39

Domyślnie

Wejść mam tyle :

Rafał - spdif wpięte w dekoder działa także nic nie jest zablokowane

Problem w tym że jest przesunięcie czasowe obraz/dźwięk.

Domyślnie

A no to jesteście trochę do przodu bo ja w swoim ampli nie mam hdmi tylko jeszcze component, którego nie używam. Dysku moja plazma też nie obsługuje Jak chce filmy z kompa pooglądać to wpinam ThinkPada w stacje dokującą i obraz idzie przez DVI>HDMI a dźwięk coaxial cyfrowy do amplitunera. Dekoder od kablówki toslinkiem z ampli i jakoś daje rade.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    To mnie Kochanieńki oświeć bo ja głupi jestem już
    Gdzieś w ustawieniach dźwięku w menu TV poszukaj, teraz udaję, że pracuję. Będę w domu to mogę popatrzeć dokładnie.

Aha, ma się o ten uchwyt zapytać czy temat nieaktualny, bo już nie pamiętam?

Strona 97 z 272 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów