Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Od upierdliwości uwalnia pilot wielofunkcyjny, który i tak wcześniej czy później jest koniecznością. Urządzeń coraz więcej, pilotów cały koszyk.
    Nie zawsze to się sprawdza. Mam TV, ampli i dwie nagrywarki. Oglądam z pierwszej i po zakończeniu uniwersalny pilot wyłącza wszystko. Czyli włącza tą drugą, bo sygnał wł i wył jest identyczny.
    Przy spięciu przez HDMI TV wie, które urządzenia są włączone i wyłącza zbędne. Jednym pilotem od TV mogę obsługiwać każde inne urządzenie wideo (wszystkie funkcje, a nie tylko podstawowe). Dedykowane klawisze do odtwarzania działają na ten odtwarzacz, który właśnie oglądam (bez żadnego przełączania).
    Pilota od ampli używam tylko gdy słucham radia lub mp3.

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Sprawdziłem na stronie Samsunga
    Dolby Digital Plus / Dolby Pulse
    SRS TheaterSound HD
    Dts 2.0+wyjście cyfrowe dostępne

Czyli powinien odtwarzać Dolby. A nie odtwarza.

Ustawiłe w opcjach dekodera przesyłanie dzwięku na 2 kanałach i TV odtwarza teraz wszystko. Dzwoniłem do Samsunga - TV przyjmuje dźwięk dwukanałowy. Idąc dalej - podpinam dysk po USB. Z dysku odpalam film z DTSem. Co zrobi TV ? Przekaże dźwięk bezpośrednio do ampli czy zaingeruje w niego i pośle ten dźwięk do ampli po jakiś modyfikacjach ?
    To chyba dotyczy odtwarzacza filmów, a nie wejścia HDMI. Panasonic rozpoznaje czy podłączony jest ampli i wysyła do niego sygnał DTS, a na swoje głośniki downsampling na 2 kanały.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Struś, obsługę dolby digital trzeba w Szajsungach włączyć w menu. Standardowo ta opcja jest wyłączona. Chyba, że masz jakiś "inny" telewizor.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Nie zawsze to się sprawdza. Mam TV, ampli i dwie nagrywarki. Oglądam z pierwszej i po zakończeniu uniwersalny pilot wyłącza wszystko. Czyli włącza tą drugą, bo sygnał wł i wył jest identyczny.
    To już kwestia yntelygencji pilota i odpowiednich scenariuszy działania.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Uprawnienia umieszczania postów