Witam
Obecny czas nie obfituje w super warunki do robienia zdjęć . Ale to jest dobry czas aby odkurzyć swoja szufladę . Czasami można znaleźć coś . A czasami nawet spory kawałek czegoś....
Zapraszam do komentowania.
Szukaj
Witam
Obecny czas nie obfituje w super warunki do robienia zdjęć . Ale to jest dobry czas aby odkurzyć swoja szufladę . Czasami można znaleźć coś . A czasami nawet spory kawałek czegoś....
Zapraszam do komentowania.
Po prostu NIKON
Aaaa takie tam.....
M/z trochę ciasno zrobiłeś, korzeń zdominował kadr. Podoba mi się BW w takim wydaniu.
LED ZEPPELIN
ładnie ostre, model rzeczywiście za bardzo wypełnia kadr, nie lepiej było strzelać w druga stronę z woda w tle?
Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.
Bardzo podoba mi się konwersja do B&W![]()
NIKON Coolpix S510
Cóż by rzec:
Kadrowo mogłoby być lepiej, tzn. więcej powietrza, z drugiej strony ciężko jest chyba pokazać taki korzeń w całej okazałości.
BW podoba mi się, choć kontrast jest chyba zbyt duży.
Natomiast to co mnie uderza:
1. Nienaturalnie jasny cień korzenia. Niebo praktycznie w zenicie, a cień mówi co innego.
2. Dziwnie wyglądające chmury powyżej tych najjaśniejszych. Może być to efektem dobranego czasu i wiatru, ale dla mnie ich szarość, kształt wygląda sztucznie. Przy czym nie spieram się, że taki obrazek mógł powstać po konwersji do BW.
Fotografia to nie wszystko ... to o wiele więcej.
Witam i dziękuję wszystkim za komentarz
Może trochę ciasno kadrowałem ale nic wokół tematu nie działo się ciekawego. Gdyby może woda była bliżej, udałoby się coś więcej pokazać. Ale dziękuje za uwagę . Coś jeszcze poszperam w kadrach z tego dnia. Fajnie ze BW sie podoba, bo nie ukrywam że nie czuję się biegły w tym temacie.
Do wody było na tyle daleko że nie maiłoby to żadnego sensu aby kadrować w druga stronę . Tym bardziej że widoki nie były ciekawe ( plażowicze). Dziękuje za Twój wpis.
Dziękuje . To moje początki z BW. Dobrze wiedzieć że się podoba.
Dziękuje za uwagi. W poniższej odsłonie mojego kadru starałem się trochę powalczyć z niebem i cieniem korzenia.
Z niebem nie jest łatwo. Trochę szara połówka zabarwiła chmury, choć dziś nie jestem pewien czy aby tak na pewno było. Dziękuje za trafne uwagi.
Po prostu NIKON
Aaaa takie tam.....
dla mnie świetny kadr jak i konwersja
Wydaje mi się że za bardzo cienie wyciągnąłeś
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Po prostu NIKON
Aaaa takie tam.....
Takie odniosłem wrażenie - oświetlone konary są prawie tak samo jasne jak te które są z tyłu w cieniu....słońce miałeś dość wysoko czyli silna operacja z silnym światło-cieniem. Nie widać tego po zdjęciu. Ale to subiektywny odbiór
Żeby zobrazować to o czym piszę :
http://img59.imageshack.us/img59/6128/dsc61313kopia.jpg
Ostatnio edytowane przez Bartekkw ; 28-01-2013 o 23:12
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Skontaktuj się z nami