Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Pentlandy

Domyślnie Pentlandy

Z dzisiejszego wypadu z Sebastianito w Pentlandy. Pogoda dopisała, ale co wiało to nasze

Jako bonus panorama w moim wydaniu (dziś już jedna była publikowana), z takim jednym co wszedł w kadr

“There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.” – Ansel Adams

Domyślnie

Panorama lepsza, choć nie wiem czy tego nieba nie za dużo trochę. Natomiast na pierwszym przeszkadza mi ten płotek po prawej i wypalona górka powyżej.

Domyślnie

Dwójka, ale nieba to trochę za dużo dałeś, pustka tam.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

2 - tylko więcej dołu, kosztem góry.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 27-01-2013 o 14:28 Powód: NIE STAWIAMY SPACJI PRZED ZNAKAMI INTERPUNKCYJNYMI!!!
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    2 - tylko więcej dołu , kosztem góry.
    Tez tak mam. Ogólnie sympatycznie
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Na dwójce świetnie wykorzystałeś budowę terenu, aby zamknąć kadr od dołu tą (nazwijmy to) niecką,
    ale(!!!) i tu po łapkach za mało tego zamknięcia od dołu.
    Jak już napisano Tobie, więcej dołu kosztem nieba nie zaszkodziłoby tej panoramie.
    Podoba mi się kontrast (lepiej sobie tu poradziłeś ze światłem niż w jedynce), przyjemna delikatna odsłona.

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Podoba mi się zestawienie kolorystyczne na jedynce, na dwójce obciąłbym niebo (w jednej trzeciej zdjęcia), nawet kosztem powstania panoramy typu "jamnik".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Dwójka, ale nieba to trochę za dużo dałeś, pustka tam.
    Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    2 - tylko więcej dołu, kosztem góry.
    Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Tez tak mam.

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    ...za mało tego zamknięcia od dołu.
    Jak już napisano Tobie, więcej dołu kosztem nieba nie zaszkodziłoby tej panoramie...
    Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    ...na dwójce obciąłbym niebo (w jednej trzeciej zdjęcia), nawet kosztem powstania panoramy typu "jamnik".

Dziękuję za opinie. Wszyscy się zgadzacie co do dołu zdjęcia... Otóż mam trochę dołu w zapasie
    Kiedy przycinałem zdjęcie zastanawiałem się którą opcję wybrać: więcej, czy mniej dołu. Zdecydowałem się na mniejszą ilość, gdyż obawiałem się efektu przytłoczenia przez pierwszy plan (szczególnie boki zdjęcia "urosły by" strasznie wysoko). Jedynym rozwiązaniem wydaje się więc przycięcie nieba, lecz wtedy powstanie (tak jak zauważył Creep) "jamnik".
    Sprawa do przemyślenia.
    “There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.” – Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów